Vil selge den «forbanna kofta»: – Har skapt mye frustrasjon og bannskap

Er du interessert i ei «forbanna kofte»? Hobbystrikker Ingvild Hovden har ei til overs.

Ingvild Hovden

Ingvild Hovden fra Setesdal er så lei sin hjemmelagde kofte at hun nå vil selge den.

Foto: Privat

«Unik, forbanna kofte til sals. Denne kofta er ikkje for sarte sjeler, for den er blitt utsett for ein del frustrasjon og til og med bannskap i løpet av dei 3 åra det har tatt å få den ferdig.»

Slik lyder starten av annonsen Ingvild Hovden fra Hovden i Setesdal har lagt ut på finn.no

Etter flere utfordringer med ei kofte med alt for krevende mønster og bytting av farger, toppet alt seg da hun fant ut at garnet hadde gått ut av produksjon.

– Det var ganske frustrerende. Jeg hadde rett og slett holdt på for lenge, sier hun lattermildt.

Hobbystrikkeren har endelig avsluttet det lange strikkeprosjektet.

«Dermed er den eine armen litt mørkare enn den andre ... Den som ender opp med denne kofta, er altså garantert ei unik kofte med særpreg ;)», skriver hun i annonsen.

Bilde fra finnannonsen

Dette er den forbanna kofta.

Foto: Privat

Orker ikke synet av kofta

Hun innrømmer at humor er et viktig virkemiddel i jakten på å bli kvitt mesterverket.

– Jeg tenkte først at jeg kanskje kan få dekket pengene til garnet. Men jeg har tenkt i ettertid, med all den oppmerksomheten rundt, at jeg kan jo kanskje heller gi pengene til et godt formål. Hvis noen vil kjøpe den da, sier hun.

«Eigentleg er eg ganske stolt over kofta, for eg har montert og gjort alt sjølv - for første gong! Takk YouTube :) Men det har altså vore mykje frustrasjon og mange mørke stunder, så eg orkar rett og slett ikkje å sjå kofta att. Derfor sel eg den. Eller prøvar å selje den, då. Me får sjå :)», skriver hun i annonsen (se hele teksten nederst i artikkelen).

Annonse fra finn.no

Den noe spesielle annonsen ligger fortsatt ute på finn.no.

Foto: Utklipp

Ekspertens råd

Annemor Sundbø har fått en rekke priser for sitt arbeid med kulturformidling, blant annet Norges Husflidlags fortjenestemedalje 2004 for bevaring og videreføring av kulturverdier.

Hun har ett tips til de som vil prøve seg på koftestrikking.

– Start på ermene. Hvis du må rekke opp og ikke syns det blir jevnt og fint, er det færre masker å forholde seg til.

Sundbø nevner pulsvarmere og julekuler som overkommelige prosjekter for nybegynnere.

Annemor Sundbø med kofter

Annemor Sundbø skriver for tiden en bok om koftearven. Hun beskriver historien om en forbanna genser som litt absurd for en som har resirkulert tusenvis av kofter.

Foto: Eva Kylland

– Kan ikke lære på Youtube

Ingvild Hovden er nøye med å takke nettstedet Youtube for opplæringen, mens Sundbø ikke virker like henrykt over den teknologiske utviklingen på området.

– Strikking er et fag. Jeg har lært dette av oldemor gjennom bestemor, og har det i meg som tradisjonsbærer og utdannelse, sier hun.

– Du kan ikke lære på Youtube hva et grep er. Fasthet, mykhet for eksempel. Det som er nedarvet kunnskap, levert fra hånd til hånd, kan du ikke lære på youtube.