NRK Meny
Normal

Kan nekte NAV å åpne

Ordfører mener staten bryter løfter og truer med at et helt nytt NAV-kontor kan bli stående stengt.

Nav kølapp

Ordfører Odd Omland truer med at kommunen vil nekte å åpne nytt NAV-kontor. Grunnen er at staten vil gi færre stillinger til kontoret enn det som var lovet, noe som går ut over brukerne.

Foto: NRK

Odd Omland

Ordfører Omland er frustrert over NAV

Foto: NRK

– Dette skulle i prinsippet være et samarbeidsprosjekt, men det er en veldig stor frustrasjon i måten NAV Stat kjører denne saken på, sier ordfører Odd Omland.

Etter planen skal det nye NAV-kontoret i Kvinesdal åpnes 1. mars. Men nå truer ordføreren med å ikke åpne bygget til 30 millioner kroner. Årsaken er ifølge ordføreren at den statlige delen av NAV-kontoret svekkes i forhold til de opprinnelige planene.

Stadig færre stillinger

Grunnen er at staten vil gi færre stillinger enn det som var lovet, noe som går ut over brukerne. Opprinnelig var planen at NAV i Kvinesdal skulle få ni statlige årverk. Siden er tallet redusert til sju. Omland sier det nå kan bli enda færre fordi NAV trekker ut spesielle stillinger.

Video nsps_upload_2010_1_14_18_54_57_766.jpg

– Nå viser det seg at de også trekker ut 1,3 stillinger til et kundesenter. Det hadde vært mye bedre om disse stillingene ble brukt til å behandle kundene og deres saker i nærmiljøet, sier Omland.

Han mener dette er et brudd på hensikten med NAV-reformen og vil nå ta saken opp med departementet.

LES OGSÅ: NAV-ansatte vil ha lengre saksbehandlingstid