Strengere skjenkekrav på ferjene

Strengere alkoholkontroll på ferjene. Fylkesmannen ønsker å skjerpe reglene for skjenkebevilling på skip.

Christian IV
Foto: colorline.no

 

Akevitt
Foto: NRK

Det kan bli strengere skjenkekontroll på ferjene mellom Norge og utlandet.

Fylkesmannen i Vest-Agder har foreslått ulike tiltak for å ha bedre kontroll.

Blant annet kan det bli snakk om å begrense salgstidene for alkoholservering.

Fylkesmannen har ansvaret

Fra nyttår ble det  avklart at det er fylkesmannen i hvert fylke som skal ha kontrollen av statlige skjenkebevillinger på skip.

- Og vi har behov for klare rammer som kan forenkle kontrollen, sier seniorrådgiver Siv Skagestad hos Fylkesmannen i Vest-Agder. Hun antyder at det kan bli tale om å begrense skjenketiden for øl og vin til perioden 06.00-03.00, og skjenketiden for brennevin til 13.00-02.00.

Color Line ikke glad

Det kan også bli tale om å gi skjenkebevillinger til hver enkelt restaurant/bar om bord i ferjene, og ikke som i dag til hele skipet.

Color Line er ikke glad for dette forslaget. Fergeselskapet har fergeanløp i 4 fylker og vil ha like vilkår for alle sine ferger. Harald Johansen er sjef for restaurant- og bardriften på alle fergene til rederiet og mener det er ganske håpløst å ha ulike regler for fergene i Kristiansand og Oslo.

Color Line har avganger fra Bergen, Kristiansand, Larvik, Sandefjord og Oslo