NRK Meny
Normal

Transportforeningen i Agder støtter UPs fartskontroller på E39

Agder Transportarbeiderforening støtter politiets fartskontroller på E39 ved Fardal. – Vi har sett mye galskap på veien der, sier leder, Jan Erik Aksnes.

E39 ved Fardal

80-sonen på E39 i Fardal i Lindesnes er ett av svært få steder med tofeltsvei og der det er mulighet for biler å kjøre forbi tungtransport og andre biler som holder en lavere fart.

Foto: Kai Stokkeland / NRK

Ole Rath

Distriktsleder i Trygg Trafikk Vest-Agder, Ole Rath, mener det er viktig at politiet får luket ut fartssynderne på strekningen.

Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK
Jan Erik Aksnes

– Vi har sett mye galskap på veien der, sier leder i Agder Transportarbeiderforening, Jan Erik Aksnes.

Foto: Pressefoto

Han er leder av Agder Transportarbeiderforening.

Må bremse på toppen

– Vi har sett mye galskap på veien der. Jeg har medlemmer som forteller at de må bremse på toppen av forbikjøringsfeltet for å slippe forbi bilister som absolutt skal være først, sier Aksnes til NRK.

Les også:

NRK Sørlandet fortalte tirsdag om kjøreskolelærer i Flekkefjord, Knut Arild Nordli, som mener det er feil å ha kontroller der det er fin vei med forbikjøringsmuligheter.

80-sonen på E39 i Fardal i Lindesnes er ett av svært få steder med tofeltsvei og der det er mulighet for biler å kjøre forbi tungtransport og andre kjøretøy som holder en lavere fart.

Nordli mener UP i stedet bør fokusere på dem som lager kø.

70 personer mistet lappen

– Når UP fokuserer på å ha kontroll i et forbikjøringsfelt, så er det nesten som å skyte spurv med kanon, sier Nordli.

UP er derimot ikke enig.

Så langt i sommer har nærmere 70 personer mistet førerkortet etter å ha kjørt for fort på den nye veistrekningen.

Også Agder Transportarbeiderforening støtter politiets fartskontroller på E39 ved Fardal i Lindesnes.

– Skaper farlige situasjoner

– Flere av mine medlemmer sier de ser flere biler som ligger som nummer fire og fem i køen og som legger seg ut og som absolutt skal forbi. Derfor støtter jeg UP som ønsker å få tatt disse bilførerne som skaper farlige situasjoner, sier Aksnes til NRK.

Han mener det er bra at politiet forsøker å få bukt med råkjørerne på denne strekningen.

– Når du kjører så fort at politiet tar lappen fra deg vet du at du gjør noe galt i trafikken, mener han.

Trygg trafikk i Vest-Agder forstår at det kan være frustrerende med fartskontroller ved en av de få strekningene med forbikjøringsmulighet på E39 mellom Søgne og Kvinesdal. Men mener lilevel politiet må få bukt med råkjørerne på denne strekningen.

Trygg Trafikk støtter politiet

– Det er veldig få forbikjøringsmuligheter på denne strekningen. Men jeg forstår likevel ikke at folk kan kjøre så fort at de mister sertifikatet. Det er to helt forskjellige ting, sier distriktsleder i Trygg Trafikk Vest-Agder, Ole Rath.

Så du støtter at politiet har fartskontroller på denne strekningen?

– Ja, det gjør jeg. Jeg mener det er like fornuftig å ha fartskontroller der som alle andre plasser. Det er viktig å få luket bort de bilistene som kjører så fort at de mister sertifikatet uansett hvor det gjelder, sier han.

Knut Arild Nordli

Kjøreskolelærer i Flekkefjord, Knut Arild Nordli, synes det er unødvendig at UP har fartskontroller på en av de få strekningene det er mulig å kjøre forbi på E39.

Foto: Lars Eie