NRK Meny
Normal

Får støtte fra politiske motstandere

Oppfordringen om å beskytte ordfører Torill Rolstad Larsen kommer fra stadig flere politikere i Arendal. Men gruppeleder i Arbeiderpartiet i Arendal ber ordføreren rydde opp i utmeldelsesplanene.

Video Ber om støtte til Arendalsordføreren

Kristen Bjormyr

Kristen Bjormyr vil sette fokus på turbulensen rundt arendalsordføreren i formannskapet torsdag.

Foto: Leif H. Dalen / NRK

Stormen rundt Rolstad Larsen har fått flere av hennes politiske motstandere på banen. Flere poltikere frykter at Arendal sitter igjen med en svekket og vingeklippet ordfører.

Gruppeleder for Senterpartiet i Arendal bystyre, Kristen Bjormyr, ber nå byens politikere om å slå ring rundt ordføreren.


– Jeg tror det er nødvendig at vi lager en støtteerklæring for ordføreren for å sikre at hun fortsatt får og fremstår med autoritet, sier Bjormyr til NRK.

Han mener de aller fleste politikerne i opposisjonene har opptrådd ryddig i denne saken, og at det blir enkelt å formalisere støtten til Rolstad Larsen.

Avviser Ap-splid

Nils Johannes Nilsen (Ap)

Gruppeleder Nils Johannes Nilsen mener ordfører-saken er overdimensjonert, og tror på en løsning i konflikten.(arkivfoto)

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Gruppeleder i Arbeiderpartiet i Arendal, Nils Johannes Nilsen, avviste tidligere i dag at det er full splittelse i bystyregruppa etter flere utmeldelser og vraking av Torill Rolstad Larsen som partiets fylkesordfører-kandidat.

Nilsen mener partigruppa har vært samlet i de aller fleste saker, og og hevder det er enkelpersoner og opposisjonen som prøver å overdimensjonere konflikten.

– Jeg synes at de siste dagene har det tatt helt av og er helt vilt. Jeg opplever i partigruppa, særlig etter at vi fikk ny leder for to år siden, at det er godt samhold både i gruppa og mellom gruppa og partistyret. Det samme gjelder også i alle de viktige partipolitiske sakene - særlig budsjettet. Det skapes et inntrykk av at det splid internt. Det oppfatter ikke jeg, sier Nilsen.

Ber ordføreren selv rydde opp

Samtidig forstår Nilsen skuffelsen og reaksjonen til ordfører Torill Rolstad Larsen, selv om han understreker at det ikke har skjedd noen formelle feil.

At ordføreren har truet med å melde seg ut av partiet liker han svært dårlig og han forventer at hun rydder opp.

– Hun er veldig sint og reagerer veldig. Dette tror jeg likevel at vi skal ordne greit opp i. Hun er nødt til det når vi nå skal inn i budsjett og hun har nesten ett år igjen - da må vi ha ryddige forhold. Jeg er overbevist om vi kommer til å rydde opp i dette og at ordføreren komme til å rydde opp, sier Nilsen.

Avviser gubbevelde

Parti-utmedelsene som fulgte i kjølvannet av vrakingen av Rolstad Larsen handler verken om at partigruppa er i oppløsning eller at det er et gubbevelde internt, hevder gruppelederen.

– De to som har meldt seg ut av partiet har fått to tunge verv. Jeg og flere har trukket oss tilbake for å slippe de unge til. Vi har virkelig gjort noe for å få til en fornyelse i partiet, sier Nilsen.

– Opptrer som ordfører allerede

Opposisjonsleder og Høyre-mannen Einar Halvorsens kritikk mot partikulturen i Arbeiderpartiet, slår Nilsen hardt tilbake på.

– Halvorsen har bare en agenda. Han skal bruke alle mulige knep og opptrer snart som ordfører allerede - selv om det ett år til valget.

– Vi det ingenting om hva som skjer internt i Høyre, og de vet ingenting, så han bare kaster seg over noe som er lett å kaste seg. Det synes jeg er veldig uverdig, sier Nilsen.