Stortingsvalg Agder 2021

Oppsummert

Her ligger nyhetsmeldinger om og fra politikk i Agder fylke før og under stortingsvalget 13. september 2021.

 
Flere enn 84 gir flertall
 • Frps fylkesleder vil ha Vedum

  De borgerlige partiene må støtte Trygve Slagsvold Vedum som statsminister. Det sier leder i Agder Frp, Christian Eikeland til Fædrelandsvennen. Han mener en ren Sp-regjering er bedre enn en regjering ledet av Jonas Gahr Støre.

 • Ble strøket mest

  Kari Henriksen (Ap) og Tellef Inge Mørland (Ap) er politikerne som ble strøket mest fra listene ved årets stortingsvalg, ifølge Valgprotokollene for fylkesvalgstyret i Vest- og Aust-Agder valgdistrikt. NRK Sørlandets valgekspert Dag Ingvar Jacobsen sier det er vanlig at synlige kandidater blir strøket mest.

  Kari Henriksen
  Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK
 • 198 stemmer forkastet

  198 av 172 000 stemmer ble forkastet ved stortingsvalget i Agder. Grunnen er i de fleste tilfellene at det manglet stempel på stemmeseddelen, forteller valgansvarlig i Agder Steinar Knutsen. Antallet forkastede stemmer var lavere nå enn ved forrige stortingsvalg.

  Steinar Knutsen, valgansvarlig Agder
  Foto: Svein Sundsdal / NRK
 • Fylkesstyre i Agder KrF møttes i kveld

  Kveldens fylkesstyremøte i Agder KrF dreide seg hovedsakelig om valgkampen, det sier fylkesleder for Agder KrF, Per Sverre Kvinnlaug. Ifølge Kvinnlaug skal Kjell Ingolf Ropstads avgang ikke ha vært tema på møtet. Ropstad selv var ikke til stede på møtet, det var derimot hans far, fylkesvaraordfører Bjørn Ropstad.

  Fylkesleder for Agder KRF og sentralstyremedlem, Per Sverre Kvinnlaug etter fylkesstyremøte.
  Foto: Anders Hustveit Gerhardsen / NRK
 • Mister unge velgere

  Valgekspert Dag Ingvar Jacobsen mener KrF har mistet unge velgere, og at det er grunnen til at de sliter: