Hopp til innhold

Stortingsrepresentant vil ekskludere to FRP-medlemmer

Stortingsrepresentant for Aust-Agder Frp Ingebjørg Godskesen, krever å ekskludere to medlemmer av partiet. Leder i Arendal Frp, Bjørnar Solvei krever at Stalleland ekskluderes.

Facebook meldinger av Terje Stalleland

Stortingsrepresentant for Aust-Agder Frp, Ingebjørg Godskesen ønsker å ekskludere Terje Stalleland fra Grimstad og Sten Arild Hvidsten fra Evje og Hornnes fra partiet. Det etter flere uttalelser i sosiale medier.

Les også:

Tolererer ikke uttalelsene

– Jeg vet at både stortingsrepresentanter og politikere bør tåle en del, men det er også noe som går over grensen for hva man bør tåle, forklarer Godskesen.

Ingebjørg Godskesen
Foto: Svein Sundsdal / NRK

Stalleland skal ha kalt Godskesen et «psykiatrisk tilfelle» og «en jævel». Sten Arild Hvidsten skal også kommet med uttalelser via sosiale medier mot Godskesen.

– Han kaller meg for «vrakgodset», at jeg er så langt nede på bunnen at jeg er et vrak. Det tolererer jeg ikke, sier Godskesen.

Hun sier at det er flere som har vært tøffe i tonen i sosiale medier, men at hun selv ikke er en av dem.

– Jeg tror det blir en utkastelse og to advarsler. Stalleland har en advarsel og da sier våre vedtekter at hvis man fortsetter så skal man kastes ut, fortsetter Godskesen.

Hun viser til saken om at et medlem ble kastet ut for å ha oppfordret andre til å stemme på et annet parti.

Enkel sak

– Man kan ikke gå ut med sånt. Man har lov å tenke det, men det går ikke an å skrive det, mener leder av Arendal Frp, Bjørnar Solvei.

Bjørnar Solvei
Foto: Svein Sundsdal / NRK

Han sier at saken er veldig enkel, fordi det står i vedtektene at man ikke skal uttale seg på dette viset og tror på utkastelse. Han presiserer at det er han personlig som har sendt inn kravet, men sier han har bred støtte

– Det er ingen i lokallaget som synes man kan skrive slikt, men siden det var et angrep på meg personlig er det jeg som har sendt det inn.

Han tror ikke at det er noen som reagerer på at saken blir tatt opp igjen.

– Det ville være galskap å gå ut mot meg nå. Blir det ikke utkastelse av Stalleland nå, kommer det reaksjoner, avslutter Solvei.

Terje Stalleland og Sten Arild Hvidsten ønsker ikke å kommentere kritikken overfor NRK.