NRK Meny
Normal

Storseier til Start over Bodø/Glimt

Start vant hele 6 - 0 mot Bodø/Glimt i en treningskamp søndag ettermiddag.

Treningskamp mellom IK Start og Bodø/Glimt

IK Start tok imot Bodø/Glimt til treningskamp på Sparebanken Sør Arena kun få uker før årets eliteseriesesong sparkes i gang.

Foto: Kai Stokkeland / NRK

Bodø/Glimt besøkte Kristiansand og Start denne kalde mars-ettermiddagen. Men gjestene fra Nordland klarte aldri helt å sette sitt preg på treningskampen.

NETT-TV: Fornøyd Start-trener

Interbvju med trenerren etter seier 6-0 mot Bodø/Glimt

NETT-TV: Mons Ivar Mjelde er godt fornøyd med resultatet.

2 - 0 til pause

Etter en drøy halvtimes spill på hjemmebane på Sparebanken Sør Arena tok Start ledelsen etter en scoring av Gudmundur Kristjansson. Scoringen kom da et frispark fra islendingen gikk rett i mål.

Like etter ble det 2 - 0 da Bismar Acosta var sist på ballen og sendte ballen i mål etter et hjørnespark.

Moldensere storspilte

Etter pause sendte Ole Martin Rindarøy ballen i bål, og Start gikk opp i ledelsen 3 - 0 over gjestene fra Bodø. Rindarøy er på prøvespill fra Molde, og hadde i kampen tre målgivende pasninger i tillegg scoringen.

Også den spilleren på prøve fra Molde, Andreas Hollingen, satte sitt preg på kampen med 45 gode minutter for Start mot Glimt.

Laster Twitter-innhold

Selvmål

Det ble ingen nettkjenninger i motstanderens mål for Glimtspillerne. Nordlendingene sendte derimot ballen i eget mål, og Start gikk opp til 4 - 0.

Det er lenge siden Start har ledet med så mange mål på Sparebanken Sør Arena, men det skulle ikke stoppe der. For like før slutt satte Start inn to kjappe scoringer.

Lasse Sigurdsen og Robert Sandnes sto for hendholdsvis det femte og sjette målet i treningskampen i Kristiansand. Dermed endte kampen med seks mål til de gule og svarte, og ingen mål til gjestene, som for anledningen spilte i blå drakter.

– Spillerkrise

Tidligere Start-spiller Claus Eftevaag sa sist uke til NRK at det er spillerkrise i Start, og at klubben er i ferd med å selge seg til nedrykk. Han viste til salget av Zlatko Tripic og Ernest Asante, og at ytterligere spillere på vei bort fra klubben.

Men to uker før sesongstart i eliteserien viser sørlendingene at de er i stand til å score mål og vinne kamper. Samtidig er det bare 18 dager siden Start tapte for 2. divisjonslaget Vindbjart fra Vennesla.

I to andre treningskamper i dag spilte Sarpsbord uavgjort 2 - 2 mot Stabæg, og Viking slo Rosenborg 4 - 2.