NRK Meny
Normal

Større underskudd i Quart

Quartfestivalen trenger 60 millioner kroner for å skape en økonomisk plattform før neste års festival.

Arild Buli

Arild Buli trenger cirka 60 millioner kroner for å skape en økonomisk plattform for Quart.

Foto: Sander Heggheim / NRK

Det sa Quart-sjef Arild Buli på en hastig innkalt pressekonferanse i Kristiansand fredag ettermiddag.

Buli sier også at underskuddet i år blir en del større enn de 15 millionene som Quart tidligere har offentliggjort.

– Jeg vil ikke si nå hvor stort underskuddet blir, men det blir en del større enn 15 millioner, sier Buli til NRK.

Trenger penger

Med utspillet på pressekonferansen i dag sier Buli i klartekst at han trenger mye penger for at Quart-festivalen skal kunne arrangeres i årene som kommer.

Han håper med dette utspillet at han kan finne kreditorer som er villige til å gå inn med betydelige beløp for å sikre Quartfestivalens fremtid.

Buli har ved flere anledninger vært sterkt kritisk til næringsliv og politikere som ikke har stilt opp for Quart verken med penger eller goodwill.

Hastig innkalt pressekonferanse

Arild Buli innkalte hastig til en pressekonferanse fredag ettermiddag.

Ved et bord i et mørkt kjellerlokale på et hotell i Kristiansand satt Buli og ville gjerne korrigere noen tidligere opplysninger rundt årets Quart-festival.

– Vi har hatt gjennomgang med revisor i dag og revisor ønsker ikke å aktivere årets tap på fremtidige festivaler. Dette medfører at vi får et dårligere resultat enn tidligere signalisert, sa Buli til de fremmøtte pressefolkene.

Buli har tidligere offentliggjort at Quart i år gikk med 15 millioner kroner i underskudd. Dette underskuddet blir nå større, men Buli ønsker foreløpig å holde kortene tett til brystet om hvor stort det endelige økonomiske tapet blir.

Søker folk med penger

Buli fortalte på pressekonferansen at han ønsker å få med seg flere pengesterke partnere i fremtiden.

– Vi trenger mellom 50 og 60 millioner kroner for å skape et fundament for fremtiden og de pengene vil vi forsøke å hente inn både lokalt og nasjonalt, sier Buli.

Dermed sender han ut en klar invitasjon til pengesterke og musikkinteresserte kreditorer om å gå inn med penger i Quart.

Buli satser på at Quart 2010 skal bli enda bedre enn årets festival, men revisoren nekter ham altså å dra med seg underskuddet fra i år til neste års festival.