NRK Meny
Normal

Større billettsvikt enn antatt

Billettsalget på Hovefestivalen i sommer sviktet mer enn først antatt.

Hovefestivalen

Hovefestivalen solgte i år 27 prosent færre festivalpass enn året før.

Foto: Tor Erik Schrøder/NTB

Det ble i år solgt 27 prosent færre festivalpass til Hovefestivalen enn i underskuddsåret 2013.

18-årsgrense på Hove-campen var hovedgrunnen, mener presseansvarlig Gaute Drevdal.

Pressesjef

Presseansvarlig i Hovefestivalen, Gaute Drevdal.

Foto: Pål Tegnander / NRK

Politiets evalueringsrapport etter Hovefestivalen 2013 anbefalte at 16- og 17-åringer skulle stenges ute fra campområdet. Allerede i 2012 ba Arendal kommune om en 18-årsgrense.

På Hovefestivalen 2014 var det en tredeling av campingtilbudet. Du måtte være 18 år for å booke deg inn på den opprinnelige festivalen. I tillegg var det en egen camp for dem under 18 år, og et eget område for folk over 18 år som ikke ønsker å nyte alkohol.

Advarte

Drevdal sier han advarte politi, politikere og fylkesmann, om nedgangen en aldersgrense ville føre til, i et møte allerede før jul i fjor.

– Jeg tror det var flere som følte et press, fra det de følte var en folkeopinion, men som i virkeligheten kanskje var et par-tre stemmer fra det konservative miljøet i Arendal.

– Med kjennskap til publikummet vårt, advarte jeg da om at 18-årsgrense på campen ville føre til 20 prosent nedgang. Men det viste seg å bli en nedgang på 27 prosent, som ble enda vanskeligere å håndtere enn det vi hadde trodd, sier Drevdal.

Drevdal sier Hovefestivalen var i ferd med å få budsjettkontroll etter underskuddet på 3,5 millioner kroner i 2013. Egenkapitalen var da tapt og lå på minus 5,6 millioner kroner ved inngangen til 2014.

I går ble det kjent at Hovefestivalen legges ned, etter å ha blitt arrangert i åtte år. Ifølge strømmetjenesten Spotify var Hove verdens 6. viktigste musikkfestival.

Innbyggerne i Arendal synes det er veldig trist at Hovefestivalen legges ned.