Storm utsatte Stokkeliens kamp i tre og en halv time

Det tok hele seks timer før Mads Stokkeliens New York Cosmos kunne feire tre poeng mot Atlanta Silverbacks i North American Soccer League.

New York Cosmos

Slik så stadion ut før kampen kunne fortsette.

På stillingen 1–0 til Atlanta Silverbacks satte et kraftig uvær med lyn, torden og regn inn over Atlanta Silverbacks Park.

Lagene ble geleidet inn i garderoben etter 23 spilte minutter, og der ble de værende i tre og en halv time før de kunne entre banen igjen. Dermed ble kampen, som startet lørdag kveld, avslutta søndag morgen etter en totaltid på seks timer.

Stokkelien red bulls

Stokkelien gikk målløs av banen da Cosmos tok sine tre første poeng i høstsesongen.

Det så ut til å være nyttig for laget, som til slutt snudde kampen til 2–1 og kunne ta høstsesongens første tre poeng.

Målløs Stokkelien

Mads Stokkelien fra Kristiansand startet kampen for New York-laget, men måtte nøye seg med et gult kort og ingen målnoteringer i kampen.

Han står nå ifølge klubbens statistikk med tre mål på femten kamper i serien. Likevel har han fått en stor stjerne i klubben da han blant annet senket byrival New York Red Bulls.

– Fornuftig dommeravgjørelse

Per Ivar Staberg

Per Ivar Staberg sier hendelsen tilhører sjeldenhetene.

Den rutinerte eliteseriedommeren Per Ivar Staberg synes avgjørelsen om å sende lagene på banen igjen etter tre og en halv time var fornuftig.

– Det er nok det mest praktiske. Er det mulig å fullføre kampen burde man gjøre det, og her er det snakk om store avstander, sier Staberg da han ble kjent med hendelsen fra Amerika.

Det er 1,202 kilometer mellom Atlanta og New York.

Det fremkaller likevel et glis hos dommeren som har dømt over 200 kamper i norsk eliteserie.

– Det her er slettes ikke vanlig, og det er vel derfor nyheten fra over dammen har kommet hit og.

Aldri sett lignende

Også New York Cosmos-trener Giovanni Savarese lot seg forundre av den noe uvanlige hendelsen.

– Jeg har sett kamper regne ut, men tre og en halv time før man kan gå ut på banen igjen? Det har jeg aldri opplevd. Det var ingen god situasjon, men vi startet på nytt og det gjorde vi bra, sier han til klubbens hjemmesider.

Andrés Flores og Marcos Senna scoret bortelagets to mål, som ga klubben tre etterlengta poeng i serien.