Store røykskader på Stoa

Stoa-senteret i Arendal fikk skader for flere millioner kroner under brannen torsdag kveld.

Store røykskader etter brann på Stoa Senter
Foto: Odd Rømteland / NRK

Stoa Senter i Arendal har fått store røykskader, etter at det begynte å brenne i kjøpesenteret kort før klokken 21 i går kveld.

Skadene på varer i butikken er ennå ikke avklart, men det er allerede sikkert at det vil beløpe seg til flere millioner kroner

Senteret var stengt da brannen startet, og ingen personer ble skadet.

Senteret er stengt i dag.

Tidenes røykskadesalg 

Brannen i går kveld har resultert i røykskader på store mengder varer i alle butikkene i senteret. Eiendomssjef Lars Henrik Wold sier varer for flere millioner kroner er skadet. - Hver butikk har varer for to - tre, kanskje flere millioner kroner - så det er snakk om store verdier, sier han.


I dag er senteret stengt og det er usikkert om det er mulig å holde åpnet i morgen. - Men mandag holder vi helt sikkert åpent, sier Wold til NRK.

Voldsom røykutvikling

Brannenvesenet fikk melding om brannen klokka 20.50 i går. Hele bygget var fylt av røyk. Det ble slått full alarm og røydykkerne fikk en vaskelig oppgave med å lokalisere brannstedet, sier Leif Arild Rønning i brannvesenet.

- Brannen synes å ha startet under en disk i en blomsterforretning. Selve brannskaden er begrenset til denne ene butikken, men det er store røykskader over hele senteret, sier Rønning.

 

Brann på Stoa senter
Foto: Espen Bierud / NRK