38 årsverk kuttes i Fædrelandsvennen

Ledelsen i Fædrelandsvennen har i dag informert de ansatte om at 38 årsverk skal bort. Mediehuset skal spare 60 millioner kroner.

Fædrelandsvennen

Redaksjonen i Fædrelandsvennen skal organiseres på en ny måte. Slik vil ledelsen spare penger.

Foto: Geir Ingar Egeland / NRK

På et allmøte i ettermiddag fikk de ansatte presentert et nytt organisasjonskart for avisen.

Fellesredaksjon

Ifølge ledelsen skal avisen i fremtiden bestå en stor felles nyhetsredaksjon og en sportsredaksjon.

Eivind Ljøstad

Sjefredaktør Eivind Ljøstad orienterte i dag de ansatte om at 38 stillinger kuttes i Fædrelandsvennen.

Foto: Kai Stokkeland
sven arthur ljosland

NJs tillitsvalgt i Fædrelandsvennen, Sven Arthur Ljosland, sier det blir utfordrende å lage like gode redaksjonelle produkter med så store kutt som ledelsen har informert om i dag.

Avdelingene økonomi og kultur går sammen med magasin inn i fellesredaksjonen.

– Den store fellesredaksjonen er delt med en halvpart i det vi kaller Nyhetsdøgnet, og den andre i Historier og avsløringer. Det blir tre stolper i vår journalistikk: nyheter, dagsorden og debatt, sier sjefredaktør Eivind Ljøstad til Journalisten.no.

Dermed skal 22 stillinger i redaksjonen, 14 i markedsavdelingen og administrasjonen og 2 fra utviklingsavdelinger kuttes.

– Trykket stemning

Sven Arthur Ljosland, som er leder i Norsk Journalistlags redaksjonsklubb i Fædrelandsvennen, beskriver en tung dag på jobb.

– Sjokket kom vel ikke i dag, siden vi fikk vite om kuttplanene i juni, men det er spesielt å se tallene på hvor mange stillinger som kuttes, og hvordan det nye organisasjonskartet vil se ut, sier Ljosland.

– Det er klart det oppleves dramatisk for oss som jobber her, legger han til.

Han sier det er mange som frykter for jobbene sine, og forteller at mange spør seg om det er mulig å lage et kvalitetsprodukt med så store kutt.

– Må prøve noe nytt

Ljosland forklarer at tillitsvalgte har vært med i prosjektgruppa som har jobbet med den nye organiseringen.

– Vi er enige i at vi må prøve noe nytt. Vi er selvfølgelig glade for at vi har klart å bevare så mange journaliststillinger i den nye modellen. Så vil tida vise om det holder til å lage et fortsatt god produkt, sier han.

Han er bekymret for bemanningen på desken.

– Der går vi fra 12 til tre stillinger. Selv med en tidligere deadline for papiravisen blir det en annen måte å jobbe på. Vi er i den digitale tidsalder, men for oss er det viktig fortsatt å lage en god papiravis som folk er fornøyd med, sier Ljosland.

Håper på frivillighet

Ledelsen sier de håper de skal klare de varslede kuttene gjennom frivillighet. Medarbeiderne må i løpet av tre uker bestemme seg for om de vil ta sluttpakke.

– Vi er glade for at ledelsen går ut med tilbud om sluttpakker til alle ansatte i tre uker. De var et krav fra klubben, sier klubbleder Sven Arthur Ljosland.

Avisens helgemagasin og alle utgivelsesdager skal bestå.

I juni ble det kjent at Fædrelandsvennens styre har vedtatt å spare 60 millioner kroner. Årsaken til dette skal blant annet være fall i annonseinntekter.

Annonseinntektene fra papirutgaven har hittil i år vært 20 prosent lavere enn i fjor på samme tid.

Fædrelandsvennen måtte kutte utgifter også i 2012. Da måtte flere titalls ansatte slutte.