NRK Meny
Normal

Storbeslag av tyvegods i Kristiansand

Politiet gikk torsdag formiddag til aksjon mot en leilighet i Voiebyen. Totalt er det beslaglagt omkring 130 gjenstander.

Kjell Erik Eriksen, etterforsker

Etterforskningsleder Kjell Erik Eriksen ved Kristiansand politistasjon.

Foto: Kai Rune Kvitstein / NRK

Tre personer er pågrepet i saken. Det dreier seg om en mann (25), en kvinne (23) og en mann (26) som politiet anser som hovedmannen.

26-åringen ble pågrepet første gang torsdag i forrige uke etter at politiet rykket ut på melding om en båtbrann i Fosseholmen.

Sporsøk førte til pågripelse

– På fastlandssiden ved Ternevig i Vågsbygd fant politiet en jolle. Det ble tilkalt hundepatrulje som gikk sporsøk i området, forteller etterforskningsleder Kjell Erik Eriksen til NRK.no.

Et spor førte patruljen til en hytte i nærheten. Der ble det funnet noen gjenstander, blant annet tøy. Politihunden førte patruljen videre til en leilighet i Voiebyen.

Her ble 26-åringen pågrepet. I boligen ble det gjort funn av store mengder gods. En del av godset er allerede sporet til tidligere innbrudd.

– I tillegg til heleri er 26-åringen siktet for å ha startet båtbrannen i Fosseholmen, forteller Eriksen. Politiet mener mannen brukte jolla til å komme seg over til land etter å ha antent båten.

Pågrepet på nytt

På grunn av manglende fengselsplass ble 26-åringen løslatt etter avhør.

Men denne uken fikk politiet nye opplysninger som førte til nok en politiaksjon i Voiebyen. På en adresse pågrep politiet de tre som nå er siktet i saken. Politiet tar sikte på varetektsfengsling i saken.

Under den andre ransakingen ble det funnet ytterligere mengder tyvegods. Det dreier seg blant annet om åtte verdifulle sykler, lyd- og datautstyr og verktøy.

– Alle er godt kjent av politiet fra tidligere. 26-åringen har en rekke tilsvarende saker fra tidligere, forteller Eriksen.