Hoteller må rigge for flere julebord

Flere hoteller har hatt en stor økning i tidlige julebordbestillinger i år. – Vi ser for oss danske tilstander, sier hotelldirektør.

Hege Julianne Neverdal, Direktør for Caledonien Hotel

FÅTT MANGE HENVENDELSER: Hotelldirektør Hege Julianne Neverdal forteller at veldig mange datoer er fullbooket til julebord allerede.

Foto: Dina Tegnander / nrk

Denne artikkelen er over en måned gammel, og kan inneholde utdaterte råd fra myndighetene angående koronasmitten.

Hold deg oppdatert i NRKs oversikt, eller gjennom FHIs nettsider.

– Jeg forventer at det blir høyt trykk, sier Hege Julianne Neverdal.

Hun er direktør på Radisson Blu Caledonien Hotel i Kristiansand.

Nå har hun trua på «dansk stemning» på julebordene i Norge.

Og at mange er klare for julebord, ser det ut til.

Flere booker tidlig

Hotelldirektør Kristofer Eastwood ved Clarion Hotel Ernst i Kristiansand, fikk forespørsler på pulten sin allerede rett etter sommeren.

– Det har jeg ikke opplevd før i min tid som direktør, sier han.

Normalt sett merker de pågangen i september og oktober.

Tendensen er den samme ved Radisson Blu Atlantic i Stavanger.

Direktør Reinout Engel forteller at de også hadde en enorm pågang rett etter sommeren.

At folk booker så tidlig er for øvrig ikke ukjent for dem, men noe er annerledes i år.

– Den tidlige etterspørsel har blitt mye større nå.

Direktør Frank Aglen Kaspersen ved Quality Airport Hotel Gardermoen, har også merket at noe har endret seg.

Mens de tidligere har kortet ned sin julebordsesong, har de i år sett behov for å forlenge den.

– Nå virker det som om julebord er på vei tilbake.

De har nemlig ikke rukket å reklamere før det har begynt å fylle seg opp.

– Jeg tror folk vil legge pandemien bak seg

Etter over et år med restriksjoner og pandemi, har Norge endelig åpnet opp igjen.

De tre hotelldirektørene tror mange savner å møtes.

– Jeg tror folk vil legge pandemien bak seg og ser frem til å dra ut og ha det gøy, sier Engel ved Radisson Blu Atlantic i Stavanger.

– Vi er sultefora på å treffe mennesker, sier Eastwood ved Clarion Hotel Ernst i Kristiansand.

Ida Byremo (v) Synnøve Bjørkestøl (H)
Ida Byremo tror folk tørster etter å komme seg ut og ikke tenke på smitte.
Frida Lovise Rolijordet
Frida Lovise Rolijordet tror folk gleder seg mer til julebordsesongen i år enn tidligere.
Øystein Hjorthaug
Øystein Hjorthaug mener julebordfeiringen forløser energi som han mener er viktig.

Kaspersen ved Quality Airport Hotel Gardermoen mener også pandemien har ført til at synet på julebord har endret seg.

Han tror konseptet begynner å fenge mer nå.

– Mange unge har tidligere kanskje sett på julebord som en rølpefest, men nå virker det som om folk er så klare for å møtes igjen, sier han.

Mer om koronaviruset

Status Norge

Sist oppdatert: 23.10.2021
3 721
Smittede siste 7 dager
121
Innlagte
894
Døde
4 197 822
Vaksinerte