Stor kjærlighet til musikken

Han liker å holde på med mye forskjellig innen musikk og han tror det er grunnen til at han fortsatt trives med å gjøre dette. Det sier plateaktuelle Stein Roger Sordal fra Kristiansand.

Stein Roger Sordal

Stein Roger Sordal fra Kristiansand har holdt på med musikk helt siden 80-tallet.

Foto: Janne Aateigen / NRK

Sordal er stolt over å ha spilt musikk helt siden 80-tallet. Det er tjuefem år siden han sto på scenen for første gang.

– Det var på Slettheia Grendehus natt til 1. mai i 1989, med rosa Ball-genser og hockeysveis og med bandet «Torment».

– Jeg husker at jeg gruet meg til å synge, men resten hadde jeg kontroll på. Allerede da visste jeg at det måtte bli musikk jeg skulle drive med, sier Stein Roger Sordal.

Variasjon er viktig

Siden har det blitt mye forskjellig som musikeren fra Kristiansand har drevet med på musikkfronten.

– Jeg er veldig glad i musikk og jeg har hørt på mye forskjellig. Jeg har spilt i mange ulike band og vært innom både country, metall, pop, rock og elektronika. Akkurat nå er jeg inne i en periode med innflytelse fra countrymusikk.

– Det viktigste for meg har hele tiden vært å ha det moro med det jeg holder på med, understreker Sordal.

Stein Roger Sordal synger, spiller gitar, lager låter og er produsent. For tiden skriver han tekstene på engelsk.

– Jeg har skrevet på norsk tidligere, men akkurat nå passer det best med engelsk for meg. Jeg hører mest på engelskspråklig musikk og litt på svensk. Jeg hører lite på norske artister, men jeg ser ikke bort fra at jeg prøver meg på norsk igjen en gang, legger han til.

Vil være ærlig

– Kommersielt er det vanskelig å slå gjennom når man driver med så mye forskjellig. Hvis jeg hadde vært plateselskap ville jeg nok ikke satset pengene mine på meg, sier Sordal.

– Men det gjør ingenting. Jeg har troen på det ærlige uttrykket. Jeg må gjøre det jeg trives med. Låtene mine kommer når jeg kan holde på med alt mulig.

– Jeg elsker det jeg holder på med og det er variasjonen i musikken som gjør at jeg fremdeles synes det er interessant, smiler Sordal.

Onsdag rundt klokka halv fem stiller den plateaktuelle musikeren fra Kristiansand med både plate og gitar på SørlandsScenen i P1, og torsdag ettermiddag er det CD-en «New dawn, old horizon» som skal plasseres på skalaen fra en til ti i ukas Musikksnakk.