NRK Meny
Normal

Stor frustrasjon blant hytteeiere

Hytteeierne i Bykle raser over vedtaket om å utrede eiendomsskatt i kommunen.

Hytter, Bykle

På grunn av lavere kraftinntekter skal Bykle nå utrede om kommunen skal innføre eiendomsskatt. Det vil også ramme hytteeierne.

Foto: Geir Ingar Egeland / NRK

Politikerne vil ikke skåne de flere hundre hyttene dersom skatten innføres.

Leder i Huseiernes Landsforbund i Aust-Agder, Tom A. Sørensen, opplever nå stor frustrasjon blant hyttefolket.

– Frustrasjonen er enorm og det blir en stor sak for alle hyttevelene der oppe. Vi er 40 vel i Bykle og vi utnytter ikke eldreomsorgen, vi utnytter ikke barnehagene og vi har ingen påvirkning politisk.

Bykle kan få eiendomsskatt

Langt flere hytter enn hus

Politikerne i Bykle vedtok i går å utrede en framtidig eiendomsskatt. Lavere skatteinntekter fra kraftproduksjon gjør at den ellers så velstående kommunen må hente nye inntekter.

Jon Rolf Næss

Ordfører Jon Rolf Næss i Bykle sier hyttene og leilighetene er et betydelig grunnlag og eiendomsskatten, og at disse ikke vil slippe unna om skatten innføres.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Og med 2.600 hytter i kommunen og bare drøye 500 eneboliger, slipper ikke hyttefolket unna, forteller Ap-ordfører Jon Rolf Næss.

– Hvis vi innfører eiendomsskatt i framtida, vil hyttene og fritidsboligene være et betydelig grunnlag for eiendomsskatten.

– Hytteeierne kaller dette en skjult hytteskatt. Er det det?

– Det vil det nok sånn sett også være, sier Næss.

Vil kjempe mot skatten

Sørensen i Huseierforeningen sier hytteeierne vil kjempe knallhardt imot eiendomsskatten.

– Nå vil det bli en stor organisering blant alle hyttevelene, og vi ser fram til et møte vi skal ha i kulturhuset på Hovden, som vi har hver onsdag i påsken, sier Sørensen.

Bykle kommune vil nå utrede mulighetene for å innføre eiendomsskatt. Dette vil bli en ekstra utgift for hytteeierne i kommunen.

Se video fra 6. nov: Hytteeier Hildur Fjermeros ønsker ikke eiendomsskatt.