Stoltenberg vil ha KrF-samarbeid i Kristiansand

Statsminister Jens Stoltenberg involverer seg i ordførerkampen i Kristiansand. Søndag morgen ringte han avisa Fædrelandsvennen for å sette spørsmålstegn ved KrFs veivalg.

Jens Stoltenberg

Statsminister Jens Stoltenberg ber Jørgen Kristiansen i KrF i Kristiansand tenke seg om før de går inn i et samarbeid med Høyre.

Foto: Alley, Ned / SCANPIX

– Det er jo veldig hyggelig at Jens Stoltenberg synes at KrF er et bra parti, sier Jørgen Kristiansen, som er ordførerkandidat for Kristelig Folkeparti i Kristiansand.

Søndag morgen grep Stoltenberg inn i lokalvalgkampen i Kristiansand og tok opp saken med Fædrelandsvennen.

Jens Stoltenberg peker blant annet på at det er helt vanlig at Høyre og KrF samarbeider, men at det er uvanlig dersom KrF bidrar til å få Fremskrittspartiet i posisjon, skriver avisa.

Jørgen Kristiansen

KrFs ordførerkandidat, Jørgen Kristiansen,

Foto: Leif Dalen / NRK

På spørsmål om hvorvidt KrF ønsker et samarbeid med FrP, svarer Kristiansen:

– Vi får se hvordan vi kan klare å skape flertall. På noen meningsmålinger har det vært mulig å skape det flertallet med Venstre og Pensjonistpartiet, og det er vårt primærscenario. Alternativt så får vi se hvilke muligheter velgerne gir oss.

Stoltenberg: – Gode løsninger med KrF

Stoltenberg trekker fram at Arbeiderpartiet og KrF har svært mye felles – ikke minst solidaritet og nestekjærlighet.

– Det er ingen hemmelighet at jeg mener KrF og Ap også nasjonalt kan få til mange gode løsninger sammen, sier statsministeren til avisa.

Men Kristiansen står fast på det han har sagt:

– Dette endrer ingenting av det vi har sagt til Kristiansands befolkning, om at vi i KrF ønsker et samarbeid med Høyre etter valget, sier han. Og slik de siste meningsmålingene tyder på, ser det faktisk ut som at høyre kan bli det største partiet, og ikke Arbeiderpartiet.

– Men er døra til Arbeiderpartiet helt lukket og låst?

– Vi har inngått en avtale med Høyre, og vi kommer til å stå ved den avtalen, sier Jørgen Kristiansen.