Stolt setesdøl: Plateklar med internasjonale toppnavn

Lettet, vemodig og spent på publikums reaksjon. Men etter å ha jobbet med debutplata i rundt fire år er Annette Larsson fra Sordal i Setesdal først og fremst stolt over sangene sine.

Anette Larsson ute Tangen

Annette Larsson er godt fornøyd med å få med seg internasjonalt kjente musikere.

Foto: Janne Aateigen / NRK

– Når du har jobbet så lenge med en plate blir den som din egen lille baby. Og da er det spesielt å slippe den fra seg, for at den skal få leve sitt eget liv, sier platedebutanten.

På spørsmål om hvem artisten Annette Larsson er, svarer hun med en liten latter:

– Det er ei tuppe fra bondelandet. Jeg er født og oppvokst på Sordal i Setesdal. Der har jeg overtatt gården etter besteforeldrene min og stortrives med mann, barn og katt, forteller hun.

Allsidig musikksmak

På dagtid er det stort sett musikk det handler om for Anette. Hun kommer fra en musikalsk familie og har vært innom flere sjangre.

– Jeg har sunget coverlåter med Marquee Band fra Kristiansand og det er kjempemoro, sier hun. – Ellers har jeg bakgrunn fra både rock og blues. Har opptrådt med soul og funk med Høvåg Storband og sunget med Soultrain fra Kristiansand. Og jeg stortrives på scenen, understreker Annette Larsson.

Anette Larsson i radiostudio

Annette Larsson er plateklar.

Foto: Janne Aateigen / NRK

Tross stor bredde i sjangre falt valget på countrymusikken da hun skulle spille inn plate.

– Med min bakgrunn og oppvekst i Setesdal måtte det bli folkemusikk eller country, forklarer Annette. Og valget ble country.

– Jeg føler meg mest hjemme der, sier hun.

Store navn bidrar

Låtene på plata til Anette Larsson har vandret via internettet til låtskrivere og studiomusikere i USA, før Annette har lyttet seg gjennom et godt utvalg sanger og valgt det som passer for hennes stemme.

– Det var produsent og keyboardist Asbjørn Nordgaard, som reiste til Nashville og tok kontakt med etablerte låtskrivere og spurte om de ville bidra på plata mi, forteller Annette.

– Vi samarbeidet videre via internettet. De hørte min stemme og lagde låter de mente kledde den. Så har vi plukket ut sanger vi følte passet på plata mi.

– Jeg har tatt hensyn til både melodi og innholdet i tekstene når jeg har valgt ut sanger, forteller Annette Larsson.

Debutanten fra Setesdal legger ikke skjul på at hun er stolt over musikerne som har bidratt på plata «Leave Me Behind».

– Jeg må jo nevne Tony Levin som har spilt bass med Peter Gabriel. Det kom ei lita tåre i øyekroken da vi fikk ja fra ham, smiler Annette.

– Og Lee Levin som spiller trommer på plata har spilt med blant andre Christina Aguilera og Pink.

– Jeg er den første norske artisten han har jobbet med, legger hun fornøyd til.

– Og så må jeg ta med Chris Leuzinger som har samarbeidet med Garth Brooks og ikke minst vår egen Per Elias Drabløs, som er med på bass.

– Selv om jeg ikke har skrevet sangene på plata selv, føler jeg at jeg kan stå inne for tekstene, sier Annette Larsson.

– Nå er det opp til meg å formidle dem på best mulig måte med stemmen min.

– Musikk er en deilig ting å holde på med, smiler en fornøyd Annette Larsson.

Onsdag rundt halv fem entrer Anette Larsson SørlandsScenen og torsdag ettermiddag kommer anmelder Øyvind Nyvoll med sin vurdering av musikken hennes. Da skal plata plasseres på skalaen fra en til ti i ukas Musikksnakk.