NRK Meny
Normal

Stolt popartist fra Mandal

Charlotte Qvale er glad for at hun brukte lang tid på debutplata si, for nå er hun stolt av resultatet.

Charlotte Quale

Det har vært en lang reise fra idé til ferdig CD for Charlotte Qvale, men hun er stolt av resultatet.

Foto: Siv Dolmen / Siv Dolmen

– Det føles utrolig bra å ha debutplata klar og jeg har hatt godt av å bruke lang tid på den, sier debutanten fra Mandal, som entrer SørlandsScenen onsdag ettermiddag.

Det har vært en lang reise fra idé til ferdig CD for Charlotte Qvale. Hun begynte nemlig på plata allerede i 2011.

– Men så var jeg ikke fornøyd med resultatet og begynte helt på nytt. Så ble jeg mamma for første gang, åpnet Buen kulturhus i Mandal og plata kom et stykke bak i køen.

Triste ting blir musikk

– Jeg kunne ikke gjort det på noen annen måte. Det er ingenting av det jeg har opplevd i mellomtiden jeg ville vært foruten. Og egentlig er det greit at jeg har fått anledning til å bruke god tid på plata og har kunnet gå gjennom alt flere ganger underveis, sier hun.

Charlotte Quale

– Jeg har gjort mye og vet hva jeg er i stand til å klare og det er godt. Denne plata er jeg stolt av og jeg liker den godt selv, sier Charlotte Qvale.

Foto: Siv Dolmen / Siv Dolmen

Charlotte skriver tekster og melodier selv.

– Jeg har valgt reinspikka pop som min sjanger og tekstene mine er på engelsk. Det føles mest naturlig. Og jeg skriver om triste ting.

Som eksempel nevner hun «The Fire», en duett som har fått mye radiospilling allerede.

– Den handler om trist kjærlighet og litt om min bror som har blitt skilt i år. For meg er dette en veldig privat sang, og jeg ble utrolig glad da produsenten min, Thomas Eriksen, ville synge den inn sammen med meg, sier Qvale.

Utdannet skuespiller

Charlotte Qvale visste tidlig at hun ville drive med musikk, men hun var altfor sjenert til å stå på en scene.

– Men da jeg var sju år fikk jeg et piano og da var jeg i gang. Jeg satt i kjellerstua hjemme i Mandal og spilte med venner som publikum.

– Jeg kunne ikke en note og det kan jeg fremdeles ikke. Det var helt uaktuelt for meg å få pianoundervisning, det ville vært for flaut, smiler hun.

Men veien til musikken begynte på teaterscenen.

– Jeg tok skuespillerutdannelse. Først gikk jeg på Romerike Folkehøgskole og så ville gjerne kjæresten min og jeg bo litt i utlandet og jeg utdannet meg som skuespiller i København.

– Jeg kan nesten ikke tro at jeg gjorde det. Det var moro, men jeg syntes det var helt grusomt å måtte stå på scenen, og hele tiden holdt jeg på med musikk samtidig. Jeg lagde låter og tenkte at en dag ville det bli naturlig å satse på musikken. Og nå gjør jeg det, smiler Charlotte Qvale fornøyd.

Gøy at låtene engasjerer

Når plata er ute kommer anmeldelsene. Det syntes Charlotte Qvale er både spesielt og skummelt:

– Til nå har jo dette bare vært mitt og de jeg har jobbet sammen med sitt, så det er rart å gi det fra seg. Og det finnes jo like mange meninger der ute som det finnes folk som lytter på plata. Men jeg syntes det er litt kult at anmeldelsene varierer så mye, sier hun.

– Til nå har jeg fått både tre, fire og fem på terningene. Jeg syntes det er gøy at det engasjerer, men jeg er glad for at jeg ikke er atten år nå, smiler 34-åringen.

– Jeg har gjort mye og vet hva jeg er i stand til å klare og det er godt. Denne plata er jeg stolt av og jeg liker den godt selv.

Nå gleder hun seg spesielt til å holde konsert på Sjøboden i Mandal 4. juli.

– Da er jeg skikkelig på hjemmebane og det blir flott, understreker mandalsjenta.

Torsdag ettermiddag er det Charlotte Qvales plate «Fire Dance With Me» anmelder Øyvind Nyvoll skal plassere på skalaen fra en til ti i ukas Musikksnakk.

Hør tidligere utgaver av SørlandsScenen her