NRK Meny
Normal

Stjernemusikal på «magisk» scene

Skuespillerne omtaler Fjæreheia i Grimstad som «magisk». Låtskriver Bjørn Eidsvaag kan nesten ikke vente til premieren av musikalen «Skyfri himmel».

Skyfri himmel

– Da jeg kom hit i dag ble jeg veldig rørt umiddelbart. Dette har jeg gledet meg til. Jeg har fulgt prosessen og bearbeidingen. At det skal settes opp i Fjæreheia er en drøm, seier Bjørn Eidsvaag til NRK.

– Hvorfor er det en drøm?

– Fordi det er et fantastisk sted. Jeg har hatt mange konserter der gjennom mange år. Jeg trives så godt der. Det er et magisk sted på sommeren. Med fint vær om natta kan det bli magisk og flott på alle måter, seier han.

Fjæreheia

Profilerte skuespillere

Musikalen «Skyfri himmel» har premiere i Fjæreheia i Grimstad 7. juli. Det er satt opp syv forestillinger.

Musikalen er skrevet utifra Bjørn Eidsvågs mange sanger og handler om to predikantfamilier i et tett bedehusmiljø.

I 2007 hadde «Skifry himmel» premiere på Rogaland Teater. Da så over 35 000 mennesker forestillingen. Nå kommer den altså til Sørlandet.

En rekke kjente artister og skuespillere er med på musikalen. De mest profilerte er Raylee, eller Charlotte Kristiansen, fra Arendal og Agnes Kittelsen fra Kristiansand.

Raylee: – En stor ære

– Å ha hovedrollen er en stor ære. Jeg har ikke så mye erfaring som resten av gjengen, men jeg lærer utrolig mye og får utviklet meg på mange måter. Det kommer til å bli helt fantastisk. Fjæreheia er jo magisk. Det kommer til å bli en utrolig stemning, sier Raylee som får stå på scenen i sitt hjemfylke.

Raylee forteller at hun har et nært forhold til Eidsvaag sine tekster.

– Han er utrolig tøff når det gjelder låtskriving. Han er ekstremt ærlig, åpen, tørr å stille spørsmål og skriver om ting som ikke andre gjør. Han er utrolig flink, sier hun.

Skuespillerne omtaler Fjæreheia i Grimstad som «magisk». Låtskriver Bjørn Eidsvaag kan nesten ikke vente til premieren av musikalen «Skyfri himmel».

Skyter av Fjæreheia

Raylee deltok i Stjernekamp på NRK1 i fjor høst. Denne våren deltok hun i Melodi Grand Prix. Tidligere har hun blant annet hatt hovedrollen i musikalen «Annie».

Agnes Kittelsen har hatt sentrale roller i flere norske filmer. I 2008 fikk hun Amandaprisen for beste kvinnelige birolle i filmen «Max Manus». Nå gleder hun seg til å opptre i Fjæreheia.

– Dette blir veldig fint på mange måter. Det blir fint å jobbe på Sørlandet. Det blir fint for meg å jobbe med en musikal og så synge og danse, som jeg kanskje ikke gjør så ofte. Så er det veldig gøy å få jobbe med Agder Teater og på Kilden, sier Kittelsen til NRK.

– Det er en av de meste spektakulære scenene vi har i Norge. Det er veldig stort og spesielt, sier skuespilleren fra Kristiansand.