Nok et gull- og diamanttyveri

Smykketyver har igjen slått til - denne gang mot en gullsmed i Vennesla sentrum.

Video nsps_upload_2009_9_24_18_56_28_2426.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Mona Olsen

Mona Olsen sier tyvene tok gull og diamanter.

Foto: Odd Rømteland / NRK

– Gull og diamanter for rundt en million kroner ble stjålet da tyver tok seg inn i Perlemor Gullsmedforretning i Vennesla i natt.

Det sier innehaver Mona Olsen til NRK.

- De har ikke rørt noe annet enn diamanter og gull, sier Olsen, som føler seg ganske skjelven etter nattens hendelse.

Politiet ber nå om tips fra publikum etter at gull og diamanter til en verdi av en million kroner ble stjålet.

Politioverbetjent Jon Tomas Homme, sier politiet har få spor å gå etter så langt.

Alarmen gikk

I natt tok tyver seg inn i Perlemor Gullsmedforretning i Vennesla. Tyvene stakk av etter kort tid. Det forteller Operasjonsleder i Agder Politidistrikt, Per Kristian Klausen.

– Vi fikk melding klokka 03.28 om at alarmen hadde gått i gullsmedforretningen i gågata i Vennesla. Da vi kom dit viste det seg at døra var brutt opp og en en monter inne i butikken var brutt opp og juvelene fjernet, sier Klausen.

Mulig sammenheng

Butikken på Vennesla er den siste i lang rekke gullsmeder som er blitt utsatt for innbrudd. Senest sist lørdag gikk gikk tyver for gull og diamanter da butikken E. Berglihn i Kristiansand ble utsatt for sjokkbrekk.

Politiet har gjennomført tekniske undersøkelser i butikken og utelukker ikke at den kan være en sammenheng mellom innbruddene. - Vi vet ikke det ennå, men utelukker ikke noe, sier Klausen.

Foreløpig er det uklart hvor mange gjerningsmenn som slo til i natt, og hvordan de seg til og fra åstedet. Politiet ber eventuelle vitner til nattens hendelse melde seg til politiet.

- Vi er svært interessert i tips fra publikum som kom han sett eller hørt noe i Vennesla sentrum mellom klokka tre og fire i natt, sier Klausen.

Siste nytt fra NRK Sørlandet