NRK Meny
Normal

Stjal politikers Twitter-ID

KrF-politiker Celina Hagen oppdaget nylig at en annen person hadde laget en falsk profil som ble brukt på Twitter. Der ble det lagt ut synspunkter som Hagen ikke sto for.

Twitter Celina

KrF-leder Celina Hagen oppdaget plutselig at noen hadde misbrukt hennes identitet til å lage en Twitter-konto.

Foto: Privat/Twitter skjermdump

– Jeg synes ikke det er greit med falske profiler. Hvem som helst kan nå gjøre det, sier Hagen til NRK.

Celina Hagen er KrF-leder i Vennesla. Hun bruker både Twitter og Facebook ofte. Hagen synes det er ekkelt at andre kan ha sendt direktemeldinger fra den falske profilen.

Falsk profil på twitter

Dette er den falske Twitter-profilen som er laget.

Foto: Skjermdump fra Twitter

4000 henvendelser

Så langt i år har nærmere 200 mennesker meldt ifra om at noen har opprettet en falsk profil på et nettsamfunn. Celina Hagen fra Vennesla er bare en av dem.

– Tidligere så vi at det var kjendiser og rikspolitikere som ble utsatt for falske profiler på nettsamfunn. Men nå er det mer og mer mannen i gata som utsettes for dette. Det sier Hans Marius Tessem fra slettmeg.no

Det er Norsk senter for informasjonssikring som står bak nettstedet slettmeg.no

De har fått 4000 henvendelser fra folk i år som ønsker å få bilder eller andre ting fjernet fra nettet.

Celina Hagen

Celina Hagen, leder av Vennesla Kristelig Folkeparti er misbrukt på en falsk Twitter-profil.

Foto: Privat

Vurdere politianmeldelse

Hagen har vurdert politianmelde personen som har opprettet den falske Twitter-profilen, men har foreløpig ikke gjort det. Hun tror ikke politiet kan legge for mye ressurser i saken. Og kontoen er nå slettet. Det greide Hagen å ordne selv.

– Det må være noen i nærområdet som står bak. Jeg er ikke landskjent politikere. Jeg har 300 som leser mine meldiger på Twitter, sier Hagen.

– Hva slags meldinger ble lagt ut på den falske Twitter-profilen?

– Det var blant annet meldinger om at jeg mente at stortingskandidat Hans Fredrik Grøvan var for gammel og om at jeg hadde gått opp i vekt, sier Hagen.

Hjelp å få

Hans Marius Tessem

Det er hjelp å få, sier Hans Marius Tessem, leder av slettmeg.no

Foto: Jan Tore Verstad

Hans Marius Hessem i slettmeg.no sier det er hjelp å få. De fleste nettsamfunnen har en oppskrift som står på nettsiden deres om hvordan bli kvitt falske profiler.

– Men om det ikke nytter, kan de kontakte slettmeg.no. Vi har ofte direktekontakt med flere nettsamfunn, sier Hessem til NRK.