Tilhenger skal hindre piratdrosjer i Arendal

Politikerne i Arendal går nå drastisk til verks for å få bukt med piratdrosjer i sentrum. Nå skal en tilhenger plasseres i en av hovedgatene slik at gaten stenges helt.

Piratdrosjer Arendal

En av de mest sentrale gatene i Arendal sentrum, Peder Thomassonsgate, skal nå stenges helt. Håpet er at det skal sette en stopper for bruk av piratdrosjer som lenge har vært et stort problem.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Einar Halvorsen, ordfører Arendal

Ordfører Einar Halvorsen har sett seg lei av piratdrosjer i Arendal. Nå mener Halvorsen at han har funnet en god løsning for å få bukt med problemet.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Bruk av piratdrosjer har lenge vært et stort problem i sentrumsområdet i Arendal.

Nå mener ordføreren å ha funnet en god løsning som skal få bukt med problemet.

Skiltene blir sparket bort

En av de mest sentrale gatene i sentrum, Peder Thomassonsgate, stenges nå for innkjøring fredag- og lørdagskvelder. For å være helt sikker på at ingen får kjøre inn, skal det plasseres en tilhenger med innkjøring forbudt-skilt.

Ordfører Einar Halvorsen, som i dag orienterte de andre politikerne om den nye løsningen, mener det ikke er tilstrekkelig med skilt med innkjøring forbudt. Nå skal en tilhenger plasseres slik at den blokkerer for biler som vil kjøre inn.

– Vi har forsøkt å sette opp skilt, men det fungerte ikke. Folk bare flytter de. De går rett og slett ut av bilen og setter skiltene til side. Da er man like langt. Nå må vi gjøre det på en slik måte at folk ikke klarer å flytte på skiltet, sier ordføreren til NRK.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Drosjeeier Geir Skyttermyr

Drosjeeier Geir Skyttermyr forteller at det ofte er fullt av piratdrosjer i Arendal sentrum på lørdagskvelder. Han er glad politikerne nå prøver nye tiltak.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Drosjeeier: – Fullt av piratdrosjer her

I Arendal er det i dag rundt 30 piratdrosjer. Til sammenligning er det omlagt 34 drosjeløyver.

Drosjeeier Geir Skyttermyr er glad for at politikerne prøver nye tiltak. NRK møter ham i Peder Thomassonsgate midt i Arendal sentrum, gaten som nå skal stenges helt.

– På lørdagskvelder kan det være fullt med piratdrosjer her, sier han og rister oppgitt på hodet.

– Lei av saken

Ordfører Einar Halvorsen tror ikke dette er et «Arendals-problem».

– Det er noe man sliter med i de aller fleste norske byer. Jeg har heller ikke sett noen byer der de har funnet gode nok løsninger for å få bukt med dette. Det er et samfunnsproblem og det har noe med holdninger å gjøre, sier Halvorsen.

Halvorsen legger ikke skjul på at han begynner å bli forsynt av saken.

– Ja, det er jeg. Det har vært flere interpellasjoner i bystyret i forbindelse med denne saken. Da kan jeg ikke gjøre noe annet enn å innkalle de partene som er involvert for å prøve å finne gode løsninger sammen.