NRK Meny
Normal

Eikerapen stenger i dag: – Sesongen har vært helt elendig

Mens Bortelid og Ljosland velter seg i snømengder, må Eikerapen Alpinsenter nå kaste inn håndkleet etter en elendig sesong. – De to andre anleggene fikk snø, men hos oss var det bare regn, sier driftslederen.

eikerapen bakke

Eikerapen Alpinsenter i Åseral søndag ettermiddag. Bakken stenger nå for sesongen. Det er flere uker tidligere enn normalt.

– Sesongen har vært helt elendig, sier driftsleder ved Eikerapen Alpinsenter, Kenneth Abrahamsen.

– I fjor produserte jeg kunstsnø i to og ei halv uke, mens i år har det blitt fire dager. Det har ikke vært kaldt nok, og nedbøren har vi fått som regn, sier han.

kenneth abrahamsen

–Sesongen har vært helt elendig, sier driftsleder ved Eikerapen Alpinsenter, Kenneth Abrahamsen.

Mens de to andre skidestinasjonene i Åseral kan regne med å ha snø til langt ut i mai, må Eikerapen stenge anlegget mye tidligere enn normalt.

Går glipp av påska

– Det er veldig sjelden vi ikke har holdt åpent i påska. Men folk hadde ødelagt skiene sine her, så det er jo heller ikke stas, sier Abrahamsen.

– Vi har fått kun en av de tre meterne med snø de andre er velsigna med. Her har mildværet gjort at vi hverken fikk nok naturlig snø, eller at vi klarte å produsere selv.

Abrahamsen sier at det heller ikke har vært frost i bakken før snøen kom, og dermed foregikk smeltinga både over og under.

– Til å bli deppa av

Driftslederen nyter en kjærkommen soldag i tolv varmegrader. Nå synes han det er vemodig å måtte stenge når endelig godværet kommer. Det har vært en tung sesong:

– Jeg har kjørt denne tråkkemaskinen i tett tåke i månedsvis, og så endelig letta det. Jeg har klort meg fast til denne helga, men nå er det altså slutt for denne gang.

ljosland

Det er fremdeles fine snøforhold på Ljosland.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

– I fjor produserte vi åtte meter snø. Den la så lenge at jeg brukte fire dager på å få den vekk til et sykkelrenn vi skulle ha i mai, sukker Abrahamsen.

Hytteeierne får regninga

Eikerapen Alpinsenter har i år gått med et underskudd på mellom 700.000–800.000 kroner.

– Skitrekket har hatt ei omsetning på drøyt en million, og det er veldig lite, sier styremedlem i alpinanlegget, Rolf Martin Nygård.

Og det er hytteeierne som er aksjonærer som får regninga:

– Ja, de 130 eierne må regne med å spytte inn noen tusen. Det har som sagt vært en elendig sesong, sier Nygård.

eikerapen vidde

Bildet er tatt fra toppen av skitrekket på Eikerapen søndag ettermiddag. – Det er flotte forhold på toppene, men der er ikke snø til å komme seg opp, sier driftsleder Kenneth Abrahamsen.