Hopp til innhold

Stemning på Hovden

Rundt tusen mennesker hadde møtt fram til den stemningsfulle åpninga av Snøskulptur Hovden denne helga.

I ei uke har åtte ledende iskunstnere jobbet med å skape hver sin snø- og isskulptur i sørlandets vintermekka Hovden i Aust-Agder.

De åtte kunstnerne har i samarbeid med ei gruppe assistenter laget internasjonal snø-og iskunst midt i Hovden sentrum. Der skal skulpturene stå til de smelter.

I alt 30 kunstnerne fra Tyskland, USA, Danmark, England og Norge har vært på Hovden denne uka, etter å ha blitt plukket ut av Agder Kunstnersenter til å delta.

Motorsager, rasper, hakker, spader og annet utstyr har vært flittig i bruk og lørdag kveld var det åpningsfest med taler, dans, og konsert med Terje Isungset og Lena Nymark i iskunsten.

Åpninga ble fantastisk stemningsfull, med barn over alt inni skulpturene. Mange gikk nok hjem med fulle minnekort etter å ha tatt utallige stemningsbilder.

Klatrestativer i is

En av skulpturene som ble svært populær som klatrestativ, var den store snøveggen til kunstneren Maria Manuela Rodrigues. Elever fra Fjelgardane Skule har jobbet sammen med kunstneren på denne veggen, som er årets største skulptur på Hovden.

Snøveggen har flere huller og ganger inni veggen mellom hullene. Baksiden av veggen var laget til som klatrevegg med istapper til å klatre på.

Arrangør Ole Morten Rokvam var storfornøyd etter åpninga og overveldet over hvor mye folk som var møtt fram.

– Dette var storslagent. Nå gleder jeg meg til å se fortsettelsen. Skulpturene vil jo forandre seg etter hvordan været er, og etter hvordan barna klatrer på dem. Nå er det opp til barna og været hvordan de utvikler seg, sier Rokvam.