NRK Meny
Normal

Steinbra sesong for Mineralparken

Mineralparken på Evje har hatt sin beste sommer på svært mange år. Tilbudet til barna har vært en hovedsatsing de siste årene.

Mineralparken

De siste årene har det skjedd store endringer i Mineralparken.

Foto: Håkon Eliassen / NRK

Daglig leder Vegard Hansson er meget godt fornøyd med årets sommersesong.

– Vi har hatt en fantastisk gøy sommer. Vi har hatt en vekst som vi bare har drømt om, sier Hansson til NRK.

Og det er ingen liten økning Mineralparken kan vise til når det gjelder tilstrømning og besøk av barn og barnefamilier.

– Til nå i år så ligger vi opp 31 prosent på barn og i juli isolert hadde vi en økning på 42 prosent i antall barn som besøkte parken, sier Hansson.

Økt satsing på barna

Mineralparken

Det er mange flotte steiner og mineraler å se utstilt i parken.

Foto: Håkon Eliassen / NRK

Mineralparken har over flere år hatt en økt satsing på tilbud til barn, og denne satsingen ser nå ut til å bære frukter.

– Med tanke på den endringen vi har gjort med en vridning mot barn, så ser det ut til at det har vært en riktig vei å gå, sier han.

Parken har snudd fokus fra en ren utstilling av steiner og mineraler og over til å bli en familiepark med fokus på barna.

– Vi har lagt inn mange kreative aktiviteter hvor vi tar i bruk stein. Ungene kan sitte og skjære ut stein i figurer og vi har en eventyrbekk hvor ungene kan vaske frem edelsteiner. Vi har også tatt i bruk mer av elva til vannleker og vi har fått opp vannsklier og vannsykler. Vi har også en egen spillhall inne i tunnelen, sier Hansson.

God reiselivssommer

Vegard Hansson mener Sørlandet som landsdel har hatt en god sommer turistmessig.

– Sørlandet har hatt en god reiselivssommer og vi vil nå prøve å finne ut av hvorfor vi har hatt en større økning enn mange andre. Dette vil kunne peke ut veien videre for oss i Mineralparken, sier han.

Hansson mener det er flere forhold som har ført til et godt besøk i sommer.

– Det er flere faktorer som spiller inn. Vi har hatt to tidligere somre med veldig godt vær og jeg tror mange har bestemt seg for å feriere i Norge og på Sørlandet denne sommeren. Vi har hatt en høy dollarkurs og høy eurokurs som gjør at litt færre reiser til utlandet og kanskje noen flere utlendinger kommer hit. Summa summarum så har det vært rekordmange på Sørlandet denne sommeren, avslutter Hansson.

Nå skal strategien for neste sommer i Mineralparken legges.

Mineralparken Evje

Mineralparken ligger langs riksvei 9 sør for Evje sentrum.

Foto: Mineralparken