Normal

Stein Gauslaa er død

Tidligere sjefredaktør i Agderposten, Stein Gauslaa, døde brått av akutt sykdom på lørdag, skriver Agderposten.

Stein Gauslaa

Tidligere sjefredaktør i Agderposten Stein Gauslaa er død.

Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix

Gauslaa var født 27. oktober 1948 og ble 68 år gammel. Han var bosatt på Tromøy i Arendal.

Gauslaa ble uteksaminert fra Norsk Journalistskole i 1978 og har en lang karriere bak seg med både journalist- og lederjobber i flere norske mediehus.

Han har vært vaktsjef for NRK Dagsnytt, redaksjonssekretær i VGs politiske avdeling, nestleder i Norsk Redaktørforening og leder av Arendalsuka.

Nærmest en legende

Sjefredaktør i Fædrelandsvennen Eivind Ljøstad jobbet sammen med Gauslaa i hans tid i Agderposten.

Eivind Ljøstad

Eivind Ljøstad sier det var med ydmykhet at han i sin tid tok over for Stein Gauslaa i Agderposten.

Foto: Odd Rømteland/NRK

– Det var veldig trist å høre. Stein hadde fortsatt mye ugjort, blant annet planer om bok. Han brant for Arendalsuka og ville ta den videre, sier Ljøstad.

Ljøstad tok over sjefsredaktørjobben i Agderposten etter Gauslaa. Han sier det var veldig spesielt å skulle ta over etter en så markant person som Gauslaa.

– Han var nærmest en legende der og hans far var en enda større legende, så det var med stor ydmykhet jeg gikk inn i den stillingen. Stein var en veldig flott person og et raust menneske. En du kunne spørre om absolutt alt, sier Ljøstad.

Fryktelig sjokk

Tidligere ordfører i Arendal, Einar Halvorsen, vokste opp sammen med Stein Gauslaa. De ble gode venner og holdt kontakten hele livet.

Einar Halvorsen

Einar Halvorsen sier han og Stein Gauslaa ble gode venner.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

– Dette kom som et fryktelig sjokk på oss alle, og det har satt en skikkelig støkk i meg. Stein Gauslaa og jeg har kjent hverandre nesten hele livet, og har vært nære venner, spesielt etter at han kom tilbake til Arendal og startet i Agderposten. Vi var sammen senest nå i romjulen. Det er ufattelig trist, og han vil bli dypt savnet, sier Halvorsen til NRK.

Les:

Nesten umistelig

Øystein Djupedal, som inntil nylig var fylkesmann i Aust-Agder, sier Gauslaa skal ha mye av æren for at Arendalsuka ble realisert.

– Stein var et enestående menneske. Arendalsuka hadde aldri blitt realisert uten Stein, sier han til Agderposten.

Djupedal sier Gauslaa vil huskes blant annet for politisk kløkt og et stort kontaktnett.

– Vi i Arendalsuka står i stor takknemlighetsgjeld til Stein. Uten han føles arbeidet fryktelig tungt, han er nesten umistelig, sier Djupedal til avisen.