Nå er det avgjort hvor Fylkesmennenes fellesadministrasjon skal ligge

Onsdag kom nyheten om at Fylkesmennenes fellesadministrasjon legges til Arendal.

Robert Cornels Nordli

Ordfører i Arendal, Robert Cornels Nordli (Ap), har grunn til å smile. Beskjeden om at byen får nye statlige arbeidsplasser, gleder ham.

Foto: NRK

Det gleder ordføreren i sørlandskommunen som i mange år har slitt med høy arbeidsledighet.

– Dette er akkurat slike arbeidsplasser vi trenger, og vi jubler for hver og en vi får, sier ordfører i Arendal, Robert Cornels Nordli (Ap).

Nyheten om at Fylkesmennenes fellesadministrasjon skal legges til Arendal i Aust-Agder, ble offentliggjort på en pressekonferanse i Arendal onsdag. Arendal er en av mange kommuner som har jobbet målrettet for å få denne enheten.

Fylkesmannen Stein Ytterdahl statssekretær Kristin Holm Jensen

Statssekretær Kristin Holm Jensen fra Kommunal- og moderniseringsdepartementet, kom med nyheten på en pressekonferanse i Arendal onsdag. Fylkesmann i Aust- og Vest-Agder, Stein A. Ytterdahl var også til stede.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Ny nasjonal fylkesmannsenhet

Fylkesmennenes fellesadministrasjon er en ny nasjonal fylkesmannsenhet som opprettes på bakgrunn av at kommunaldepartementet i lengre har jobbet med en effektivisering av de administrative oppgavene for fylkesmennene.

At denne enheten legges til Arendal, tror ordføreren er et resultat av at Aust- og Vest- Agder snart blir et felles fylke.

– Det har lenge vært sagt at fylkene som slår seg sammen frivillig, skal belønnes for det. Det ser vi her, sier han.

Ordfører i Kristiansand, Harald Furre (H), trekker samme konklusjon.

– Dette viser at regjeringen støtter opp om regionreformen, sier han.

– Symbolsk viktig for Sørlandet

Furre er veldig fornøyd med avgjørelsen som nå er tatt. Ifølge ham har Kristiansand kommune skrevet et brev hvor de anmoder regjeringen om å legge denne enheten nettopp til Arendal.

Harald Furre

Ordfører i Kristiansand, Harald Furre (H) gleder seg med Arendal.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Hvor mange nye arbeidsplasser dette vil gi, er ennå ikke klart, men at det uansett er viktig for regionen, er Furre sikker på.

– Mange bekker små, blir en stor å. Dessuten er dette symbolsk viktig for hele Sørlandet og bidrar til at sammenslåingen av Agder-fylkene som vedtas av Stortinget i morgen, kommer til å bli en suksess, sier han.

Fylkesmennenes fellesadministrasjon skal etableres fra 1. januar 2019.