NRK Meny
Normal

Starts unggutter vil imponere mer

Starts unge gutter har gjort en avtale seg imellom om å trene knallhardt i vinter. Bakgrunnen er at klubben nå skal satse mer på unge spillere.

Lars-Jørgen Salvesen og Kristoffer Ajer

Lars-Jørgen Salvesen er spiss og kom fra Vigør før 2014-sesongen. Men Kristoffer Ajer kom fra Lillestrøm til Start i vinter.

Foto: Liv Eva Welhaven Løchen / NRK

Kristoffer Ajer

Kristoffer Ajer

Foto: Liv Eva Welhaven Løchen / NRK
Lars-Jørgen Salvesen

Lars-Jørgen Salvesen

Foto: Liv Eva Welhaven Løchen / NRK

Kristoffer Ajer (16) og Lars-Jørgen Salvesen (17) tror Start kan overraske positivt til neste sesong, nettopp på grunn av de unge spillerne.

– Jeg tror det kan bli veldig positivt for Start neste år med unggutter som vil gi 100 prosent hver eneste dag og utvikle seg selv, sier Ajer.

Start-trener Mons Ivar Mjelde har sagt han vil satse mer på de unge neste sesong.

– Det er gøy å høre at du skal bli satsa på til neste år, sier Salvesen.

– Det er kjempemorsomt. Vi har trent utrolig hardt og nøye hver eneste dag for at vi skal bli satsa på – og at det gir resultater er kjempemorsomt, sier Ajer.

«Ødegaard-effekt»

Kristoffer Ajer har spilt på landslaget sammen med 15 år gamle Martin Ødegaard som alle snakker om. Ajer mener Ødegård kan ha gjort det mer «in» å satse på unge fotballspillere.

– Selvfølgelig, han var starten på de unge i år og viste trenerne at det var mulig for en ung gutt å prestere skikkelig godt i Tippeligaen. Morsomt at Mons også tør det.

– Før jeg kom hit til Start fikk jeg høre at du går til Start nå er karrieren din over, ingen får muligheten der, men det har vist seg å være feil og det ser positivt ut, sier Ajer.

– Har mer å bevise

Ajer og Salvesen har begge debutert på Starts A-lag i år.

Lars -Jørgen Salvesen vil nok aldri glemme scoringa på overtid mot Sandnes Ulf. Mens Kristoffer Ajer ble den yngste Start spilleren noensinne til å score i en eliteseriekamp.

Å lykkes på toppnivå har kostet mye svette.

– Vi står mye igjen både før og etter trening med laget og trener skudd, touch og pasninger. Men vi har mye mer å bevise enn de eldre spillerne. De har vist at de takler dette nivået. Kanskje det er en større interesse for oss å vise oss fram. sier Ajer.

– Det er klart vanskeligere på A-laget, men vi har trent mye med laget i hele år og tilpasset oss nivået på trening. Men selvfølgelig er det mye hardere kamper enn det normalt er i 3. divisjon, sier Salvesen.

Satser på mer egentrening

I går var siste tippeligakamp denne sesongen. Nå skal ungguttene bruke enda mer tid med ball og i det hele tatt mer av det mest. De har gjort egen avtaler for vinteren.

– Vi har blitt enige om å trene veldig hardt i vinter begge oss to og et par til. Det blir mange timer hvor vi skal jobbe hardt. Vi gleder oss, sier Ajer.

Begge er helt klare på hva som skal til for å bli bedre på fotballspillere

– Det handler om mengde og mye trening med ball. Det tekniske og ballbehandling og deretter det fysiske, sier Salvesen.

Starts unge gutter har gjort en avtale seg imellom om å trene knallhardt i vinter. Bakgrunnen er at klubben nå skal satse mer på unge spillere.

Drømmer for 2015-sesongen

– Hva er drømmen for neste sesong?

– Jeg drømmer om at hele laget skal kunne fungere mye bedre neste år, komme høyere opp på tabellen og spille god fotball, noe som har vært savnet på slutten av sesongen.

– Personlig mål er at jeg kan utvikle meg og slik at jeg kan spille meg fast inn på laget og prestere på et så høyt nivå at jeg kan gjøre en forskjell i noen av kampene, sier Ajer.

– Min drøm er å bidra mye mer enn jeg har gjort i år og score en del mål. Drømmen er å være toppscorer på laget, sier Salvesen.

.