Start: Håpet på mirakel - opplever mareritt

Starts eliteseriesesong har vært et mareritt og ender med nedrykk, mener sportsleder Pål Wollebæk Jørgensen i Fædrelandsvennen. Han etterlyser forberedelser til neste sesong i førstedivisjon.

Start mot nedrykk

Det virker lenge siden. Men det er bare ni måneder siden Start var fylt av optimisme og glede. Nå står «heltane fra Sørlandet» for fall. De har ikke vunnet én seriekamp siden fjerde juli i fjor. Det betyr 37 seriekamper uten seier.

Pål Wollebæk Jørgensen

Pål Wollebæk Jørgensen i Fædrelandsvennen har mange gode Start-minner, men få av dem er fra i år.

Foto: Håkon Eliassen / NRK

Pål Wollebæk Jørgensen er sportssjef i Fædrelandsvennen. Han har mange gode Start-minner, men svært få fra denne sesongen.

– At det skulle gå som det er gått, tror jeg ingen forutså. En ting er å rykke ned og slite. Men å få en sesong uten å vinne en eneste kamp, er et mareritt!

Steinar Pedersen

– Det er hakk i plata. Vi har ni poeng og har ikke vunnet på 23 kamper i årets sesong, sier Start-trener Steinar Pedersen.

Foto: Skjermdump TV2

I går ble det nok et tap mot Bodø-Glimt. Da gikk lufta ut av ballongen for trener Steinar Pedersen:

– Det er hakk i plata for hvordan sesongen har sett ut. Vi ser på tabellen vi også. Vi har ni poeng og har ikke vunnet på 23 kamper i årets sesong.

– Tror ikke på trenerbytte

Pål Wollebæk Jørgensen

Pål Wollebæk Jørgensen er sportssjef i Fædrelandsvennen: - De trenger kompetanse!

Foto: Håkon Eliassen / NRK

Nå mener Jørgensen at Start må bruke resten av sesongen til å forberede seg til førstedivisjonsspill.

– Mange ønsker et trenerbytte nå. Det har jeg ingen tro på. Start har de spillerne de har, og det handler om å bruke dem som skal være med også neste år.

– Trenger kompetanse

Jørgensen frykter at Start tror det de holder på med er godt nok.

– Mange ser ikke hvor svake prestasjonene er. De tror det kommer til å snu, at det kommer til å gå bra. Dette er en farlig holdning! Nå trengs en knallhard innsats med kontinuitet på trener- og ledersiden. Og Start må skape en utviklingsavdeling for å få opp unge spillere. De trenger kompetanse.

– Skal et mirakel til

Even Øgrey Brandsdal

Even Øgrey Brandsdal er administrerende direktør i Start: - Skal rykke opp i «det gjeve selskap» i 2018!

Foto: NRK

Administrerende direktør i Start, Even Øgrey Brandsdal, tror ikke folk kan leve seg inn i hvordan klubben opplever situasjonen.

– Vi ligger på 16. plass. Det skal et mirakel til for at vi ikke rykker ned en divisjon.

– Fjoråret var ekstremt med nedbemanning og salg av fotballspillere for å klare oss økonomisk. Så klarte vi mirakuløst å holde plassen, men visste at dette året ville bli tøft. Vi har satt tæring etter næring, og det har fått konsekvenser.

– Men er det riktig at en trener som ikke har vunnet én kamp i løpet av en sesong, skal fortsette?

– Det er ikke der feilen ligger. Klubben har kuttet og kuttet gjennom flere år. Nå må vi arbeide med å bygge et slagkraftig lag til neste år slik at vi kan rykke opp i «det gjeve selskap» i 2018, sier Even Øgrey Brandsdal.