Start sikret plass i eliteserien etter seier

Etter kun seks minutter sikret Start ledelse mot Lillestrøm. Ledelsen beholdt de hele kampen og sikret seg til slutt fornyet kontrakt i eliteserien.

Start-spillerne kunne slippe jubelen løs etter 1-0-seier mot Lillestrøm på Sør-Arena søndag. Seieren betyr at de også neste sesong får spille i eliteserien.

NETT-TV: Jesper Mathisen og de andre i Start kunne slippe jubelen løs etter 1-0-seieren mot Lillestrøm som sikrer eliteseriespill også til neste år.

Start-Lillestrøm

Det var Jesper Mathisen som skåret det første målet etter kun få minutter inn i kampen på Sør-Arena søndag kveld.

Jesper Mathisen sender de gule og svarte i ledelse etter kun få minutter på Sør-Arena søndag kveld. Målet kommer etter et frispark fra drøye 30 meter. Lillestrøm-muren svikter og ballen seiler inn i mål.

– Nesten ikke til å tro

Det blir ingen målfest og stillingen ender til slutt 1–0 til Start, men det var det som skulle til for å sikre at de også neste sesong får spille i eliteserien.

– Det er nesten ikke til å tro. For noen måneder siden var det ikke mange som hadde tro på oss, men vi har «fightet» som bare det de siste månedene. Den støtten vi har hatt fra publikum de siste kampene har vært helt avgjørende for oss, sier en fornøyd Jesper Mathisen, til NRK like etter kampen.

Start presser godt i store deler av kampen. 17 minutter inn i første omgang kommer det et flott innlegg fra kaptein Glenn Andersen. Headingen til Matthias Vilhjalmsson treffer derimot ikke helt.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Glenn Andersen skadet

En blodig Glenn Andersen må forlate banen på tampen av kampen etter at han fikk seg en trøkk.

Det blir en svært fuktig opplevelse for spillerne på Sør-Arena i Kristiansand søndag kveld med til tider kraftige regnbyger i løpet av kampen.

Mjelde: – Stolt av spillerne

Starts, Jesper Mathisen, mener seieren mot LSK ikke var en særlig «pen» seier, men er fornøyd med målet som avgjorde kampen.

– Det var ikke tidenes frispark, men i dag holder det. Det var godt da ballen gikk i mål, sier Mathisen.

Ifølge Radio Sør hadde 6380 tilskuere tatt turen for å få med seg Starts siste hjemmekamp denne sesongen.

Start-trener, Mons Ivar Mjelde, var tydelig lettet da dommeren blåste i fløyta.

– Dette er en milepæl for oss. Vi har jobbet hardt. Sesongen begynte bra, men så kom vi litt skjevt ut inn mot sommeren. Men jeg er veldig stolt over spillerne og klubben som har stått samlet og vi viser at vi har hatt noe i Tippeligaen å gjøre, sier Mjelde til NRK.

Start-kaptein måtte forlate banen

Det blir 10 minutter overtid i kampen etter at både Lillestrøms keeper, Kenneth Udjus, ble skadet og Starts kaptein, Glenn Andersen, også fikk seg en trøkk. Etter 90 minutter må kapteinen forlate banen og det ser ikke bra ut.

Starts Solomon James Owello har 30 minutter inn i første omgang en god målsjanse. Owello skyter direkte fra 20-meteren, men skuddet går like over målet til Lillestrøm.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Start-trener, Mons Ivar Mjelde, var tydelig lettet etter seieren mot Lillestrøm på Sør-Arena.

Mjelde: – Lettet da dommeren blåste

Lillestrøm har problemer med å slå tilbake etter 1-0-målet i første omgang. De vinner derimot flere hjørnespark i løpet av kampen og i andre omgang blir det til tider spenning etter et par sjanser fra LSK.

Dommere annullerte Start-mål

Få minutter inn i andre omgang skårer Start det som kunne gitt hjemmelaget en 2-0-ledelse. Matthias Vilhjalmsson skyter ballen i mål, men dommeren mener det i stedet er frispark til gjestene.

Drøye ti minutter inn i andre omgang får Lillestrøm en gylden mulig til å utligne etter et frispark fra 18 meter, men Start-keeper, Håkon Opdal, redder ballen fra å havne i nettet.

Start møter Molde i siste seriekamp

Før søndagens kamp lå Start på 12. plass på tabellen med 32 poeng og LSK på 9. plass med 36 poeng.

Siste serierunde møter Start Molde på bortebane. Kampen spilles neste søndag.

Her er lagoppsettet til Start og Lillestrøm:

Lillestrøm (4-4-1-1): Kenneth Udjus–Fredrik Stoor, Anders Østli, Frode Kippe, Stian Ringstad–Erling Knudtzon, Bjørn Helge Riise, Johan Andersson, Moryke Fofana–Petter Vaagan Moen, Thorstein Helstad.

Benken: Arnold Origi, Thomas Piermayr, Palmi Palmason, Magnar Ødegaard, Ohi Omoijuanfo, Erik Mjelde, Fred Friday.

Start (4-4-2): Håkon Opdal–Glenn Andersen, Bismark Acosta, Jesper Mathisen, Rolf Daniel Vikstøl–Ernest Asante, Solomon Owello, Markus Heikkinen, Espen Børufsen–Espen Hoff, Matthias Vilhjalmsson

Benken: Terje Reinertsen, Babacar Sarr, Alejandro Castro, Christian Tveit, Gummi Kristjansson, Sondre Tronstad og Amin Nouri.