Starts andre seier

IK Start og Tromsø IL møttes til bunnoppgjør på Sør Arena søndag ettermiddag. Etter en tidlig ledelse til Tromsø snudde Start kampen og vant sin andre eliteseriekamp for sesongen.

Start-jubel
Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Gutan gikk rett i strupen på Start. Etter bare tre minutter måtte Opdal gi retur på et hardt skudd fra Gjermund Åsen og Lehne Olsen chippet enkelt inn returen.

– Vi må huske å gå ut og duellere, for det første kvarteret var det gutter mot menn der ute, det var helt fryktyelig å se på, sier Lars-Jørgen Salvesen til NRK etter kampslutt.

Tromsø førte kampen, men greide ikke å score, og da utlignet Start bare 10 minutter senere. Tromsø-forsvaret fikk aldri klarert en corner og Erlend Segberg kunne pirke inn sin førte scoring i Eliteserien 2016.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Tromsø var skuffet etter tapet mot Start i eliteserien

Start opp i ledelsen

Etter 28 minutter vendte unge Segberg vekk Lehne Olsen med en frekk tunnel før han slapp ballen ut til Skogmo som la inn på bakerste stolpe. Der kunne Salvesen stange ballen ned i det lengste hjørnet, og Start gikk opp i ledelsen.

– For min egen del var det selvfølgelig veldig deilig, for nå har det vært en stund siden jeg scorte siste, sier matchvinner Salvesen.
Etter scoringen var det Tromsø som styrte spillet, men "Gutan" slet med å skape målsjanser, og Start kunne gå til pause med ledelse.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Målscorer Lars-Jørgen Salvesen om kveldens eliteserieseier mot Tromsø

Første del av andre omgang var preget av at begge lag slet med å holde ballen i laget og true motstandernes mål.

Comback for Vikstøl

Etter 74 minutter kom Rolf Daniel Vikstøl inn for Henrik Robstad etter flere måneder på sidelinja etter en skade i armen. Vikstøl ble ikke lenge på banen, for tre minutter senere sklitaklet han Gjermund Åsen med voldsom kraft. Dommeren ga Vikstøl rødt kort, og Start måtte klare seg med 10 mann det siste kvarteret.

– Jeg tror dommeren har sitt på det rene, men akkurat der og da synes jeg det var strengt med rødt kort, sier Rolf Daniel Vikstøl.

– Hadde Tromsø scoret på slutten eller snudd kampen hadde jeg følt meg som en syndebukk så det var godt at guttene dro i land seieren, avslutter han.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Rolf Daniel Vikstøl fikk det røde kortet etter kun få minutter på banen i kveldens kamp mot Tromsø

Etter utvisningen var det laget fra Nord som sto høyt og 3440 tilskuere så at Gutan presset Start helt tilbake til eget mål. Det ble lagt til fire tilleggsminutter, men Tromsø IL greide ikke å snu kampen, og "Heltane fra Sørlandet" tok sin andre seier i Eliteserien 2016.

– Vi tar med oss godfølelsen og det spillet vi skal sette til neste år. Nå kan vi bare slippe ned skuldrene, fortsetter han.

– Det er veldig deilig og dette er noe vi skal ta med oss videre til neste år, hvor vi skal bygge videre med mange av de samme som spiller utpå her, sier Salvsen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..