Start tapte skjebnekampen mot Stabæk og får i beste fall kvalikplass.

Tapte mot Stabæk

Starts Jørgen Paulov Hammer og Kristoffer Vassbakk Ajer fortviler under eliteseriekampen i fotball mellom Stabæk og Start på Nadderud stadion.

– Jeg er veldig skuffa nå, sa Bård Borgersen til cmore rett etter kampslutt.

Stabæk-spillerne jublet som besatte etter at de snudde mot Start og dro hjem seieren med 3–2 i søndagens topp-mot-bunn-kamp på Nadderud.

I Start-leiren var stemningen naturlig nok en helt annen.

Kaptein Rolf Daniel Vikstøl ga Start ledelsen tre minutter ut i 2. omgang. Da lå det håp i luften.

Stabæk snudde kampen

Men med scoringer av Kamal Issah etter 68 spilte minutter og av Ville Jalasto åtte minutter før full tid gjorde at det ikke endte så godt som det kunne for laget som ligger på kvalifiseringsplassen i eliteserien.

En stund på tampen så svartere ut enn det ble til slutt også da Mjøndalen utlignet hjemme mot Aalesund.

Men Aalesund scoret ett til og vant 2-1, og det betyr at Mjøndalen fortsatt er ett poeng
bak Start i kampen om kvalifiseringsplassen.

Tromsø-seier hjemme mot Bodø/Glimt gjør at de er sikret kontrakt i eliteserien også neste sesong.

Stabæk - Start

Starts Kristoffer Vassbakk Ajer og Jørgen Paulov Hammer i duell med tidligere Start-spiller Ernest Asante.

– Dette tror jeg vi kan klare

På Sørlandet er de ikke ukjent med å tro, og Starts kaptein Vikstøl mener bestemt at de har muligheten til å avgjøre til sin fordel hjemme mot sterke Molde i Kristiansand kommende helg.

– Dette tror jeg vi kan klare ja, sa Vikstøl til C More. Den samme holdningen har selvsagt treneren Bård Borgersen.

– Det ble et drama mot slutten etter utviklingen i kampen mellom Mjøndalen og
Aalesund. Vi hadde sjansen til å slå å Stabæk, og tidvis rystet vi dem. Vi har alle muligheter i duellen mot Mjøndalen. Det er vi som er i førersetet, sa Borgersen.

Ivorianeren Luc Kassi ga Stabæk ledelsen etter 31 spilte minutter. Mads Stokkelien utlignet til 1–1 helt på tampen av 1. omgang.