NRK Meny
Normal

Start styrker stallen

Start styrker stallen før en spennende høstsesong. Øyvind Gausdal og Haraldur Freyr Gudmundson skriver i dag under kontrakt med sørlendingene.

Øyvind Gausdal

TIL START: Øyvind Gausdal spiller for Start ut sesongen.

Foto: ikstart.no

Det har vært svært hektisk for Start-ledelsen inn mot deadline for overgangsvinduet som stenger midnatt. To nye spillere er i dag på plass.

Øyvind Gausdal hentes fra 2. divisjonslaget Vindbjart. 25-åringen har scoret 61 mål i 2. divisjon de tre siste sesongene.

– Øyvind er en fantastisk målscorer. Nå håper vi han kan bidra litt for oss også, sier sportslig administrativ leder i Start, Rune Jakobsen til ikstart.no.

Gausdal har flere ganger trent med Start.

– Dette er helt klart en fordel. Gausdal vil bidra fra første stund, så får det være opp til Mons Ivar om når han får sine første minutt i eliteserien, sier Jakobsen.

Stopper fra Island

Sigurd Rushfeldt (Tromsø) i duell med Haraldur Gudmundsson (AaFK)

Stopperen Haraldur Gudmundson i kamp mot Sigurd Rushfeldt i 2007. Neste gang de møtes på banen er islendingen i Start-drakta.

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / SCANPIX

Midtstopperen Haraldur Freyr Gudmundsson er også klar for Start.

29-åringen spilte for Aalesund fra 2005 til 2008, men har spilt de siste sesongene for Kelfavik på Island.

– Gudmundsson er en ledertype som kommer til å gi oss ekstra trygghet i forsvar. Han har betydelig rutine som kommer oss til nytte i den situasjonen vi befinner oss i, sier Jakobsen til ikstart.no .

Gudmundsson og Gausdal er tredje og fjerde spiller som kommer til Start etter sommeren. Fra før har angriperen Olav Tuelo Johannessen og midtbanespilleren Espen Søgård signert.

Både Gudmundsson og Gausdal har kontrakt ut 2011-sesongen.