Start slo HamKam på en dårlig dag

Start slo HamKam på Briskeby-gresset søndag ettermiddag, men det var ingen overbevisende forestilling fra sørlendingene.

Lagenes trenere etter kampen hvor Start slo HamKam 2-1 på Briskeby.

Trenerne etter HamKam-Start 1-2.

HamKam hang med og styrte spillet i store deler av kampen, men det var Start som stakk av med alle tre poengene på Briskeby.

– I mål så er det fortjent, men i spill så er det ikke det, sier hamkamtrener Vegard Skogheim til NRK.no etter kampen.

– Noen ganger taper man på gode dager, og noen ganger vinner man på dårlige dager, sier Skogheim.

Og det var kanskje det siste Start gjorde søndag ettermiddag.

– Sånne kamper kan bikke begge veier, sier starttrener Mons Ivar Mjelde.

Se flere reaksjoner i videovinduet øverst i saken!

Pangstart

Matthias Vilhjalmsson

Ligaens toppscorer, Matthias Vilhjalmsson fra Start scoret også i kampen borte mot HamKam.

Det startet svært godt for bortelaget. Etter kun ett minutt førte flott forarbeid av Ernest Asante, Gudmundur Kristjansson og Espen Hoff til at 1. divisjons toppscorer Matthias Vilhjalmsson kunne sette ballen enkelt i mål fra 10 meter.

Vilhjalmsson har scoret 15 mål hittil i sesongen.

HamKam-sjanser

Utover i første omgang kom HamKam inn i kampen, og det var lenge relativt jevnspilt på Briskeby – kanskje med et lite overtak for hjemmelaget.

Dette overtaket førte til flere gode sjanser. HamKams Christer Jensen fikk en god sjanse nært på mål etter 21 minutters spill, men ballen traff rett på Starts keeper Arild Østbø.

Kun minutter senere fikk hjemmelagets Emil Dahle smelle til fra innsiden av 16-meteren, og kun en god redning fra Østbø forhindret utligning.

Scoring mot spillets gang

Espen Hoff

Espen Hoff la på til 0-2 etter 21 minutter. (arkivfoto)

Akkurat i det HamKam nærmet seg en utligning, fikk Start en overgangsmulighet.

Lynvingen Ernest Asante satte fart ned mot dødlinjen i det 26. minutt, la ballen tilbake til Espen Hoff som enkelt kunne plassere ballen i det lengste hjørnet.

Annullerte HamKam-scoring

Resten av omgangen forløp uten de aller største målsjansene. Nærmest var Christer Jensen for HamKam rett før pause. Han smalt til fra kanten av 16-meteren, og det er like før ballen duppet ned i lengste hjørnet.

I tillegg ble også en HamKam-scoring annullert på overtid på grunn av hands.

Det stod 2-0 til bortelaget ved pause.

Nok en annullering

Også andre omgang hadde sine sjanser.

I det 54. minutt fikk Asante sjansen til å skyte fra 20 meter, men ballen rett i klypene på keeper Ivar Rønningen hos HamKam.

Like etter satte Espen Hoff ballen i mål for Start etter et innlegg, men ble avblåst for offside.

Redusering på slutten

Resten av andreomgangen var sjansefattig frem til det var 5 minutter igjen. Et godt slått HamKam-innlegg finner en umarkert Emil Sildnes som header ballen elegant i mål. Keeper Østbø er på ballen men klarer ikke å forhindre redusering til 1-2.

Etter reduseringen handlet det meste om hjemmelaget. Den største sjansen fikk Niklas Tilley Solhaug i det 89. minutt. Upresset fikk han plassere ballen mot lengste hjørne, men en strålende redning fra Arild Østbø redder tre poeng for Start.

Rett etter kampslutt ligger HamKam på 7. plass i 1. divisjon, men det er før flere av de andre lagene på midten av tabellen skal spille sine kamper.

Start ligger forholdsvis trygt på toppen av tabellen, og ser ut til å ha stø kurs mot eliteseriespill neste år.

Disse startet for Start:

Mjelde gjorde tre endringer fra kampen mot Tromsdalen, hvor det ble et skuffende 3-3-resultat for sørlendingene. Nouri, Strømstad og Kristiansen ble henvist til benken til fordel for Pedersen, Børufsen og Østbø.