Start gleder seg til å avgjøre gullkampen

Formlaget Start får en viktig rolle når eliteserien skal avgjøres. I de neste to rundene skal sørlendingene sloss med to gull-jagende lag om poengene.

Espen Hoff og Karl Markus Johan Heikkinen

Start har hatt grunn til å juble den siste tiden etter å ha plukket nok poeng til å overleve. Nå vil de ta poeng fra topplagene. (Arkiv).

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Jesper Mathisen (t.v.) og Matthías Vilhjalmsson jubler

Både Jesper Mathisen og spiss Matthías Vilhjálmsson ser frem til å bli med på å avgjøre årets gullkamp i eliteserien. (Arkiv).

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix
Mons Ivar Mjelde

Start-trener Mons Ivar Mjelde sier laget kan ta poeng fra hvem som helst, også Rosenborg og Strømsgodset. (Arkiv).

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

– Når vi ikke er med i gullkampen selv kan vi i det minste være med på å påvirke. Og det ser vi frem til, sier Starts Jesper Mathisen.

Møter både RBK og Godset

Både Rosenborg og Strømsgodset har 53 poeng når fire serierunder gjenstår. Et av de to lagene blir seriemester om ikke noe veldig spesielt skulle skje.

Og Start vil få en viktig rolle i den kampen.

Laget møter Rosenborg på Sør Arena i den neste runden, før de skal til Drammen for å revansjere 0-6-tapet mot Strømsgodset fra i vår.

– Vi skal bruke tiden godt frem mot Rosenborg-kampen, for å bli bedre enn mot Sarpsborg, sier trener Mons Ivar Mjelde etter at det ble 1–1 for laget på søndag.

Start har havnet på trygg grunn i eliteserien, de har ikke tapt på seks kamper, og er ute av bunnstriden etter en imponerende rekke med gode kamper på sensommeren og i høst.

Men likevel ønsker de å plukke poeng, for å være helt sikre, men også for å prøve seg på det som var årets målsetting, nemlig 8. plass.

– Vi har vist på vårt beste at vi kan plukke poeng fra hvem som helst. Og det er det vi planlegger å gjøre nå også, sier Mjelde til NRK.no.

– Vi gleder oss sinnssykt til de neste kampene. Vi har et fokus på å ta en kamp av gangen, og vi ønsker å ta flere poeng. Neste runde er det Rosenborg, og vi gleder oss til det, sier Mjelde.

Rosenborg er nødt til å ha poeng, så vi vil forsøke å straffe dem.

Matthías Vilhjálmsson, toppscorer i Start

Toppscorer kan lage trøbbel

Start møter Lillestrøm hjemme i den nest siste kampen, og Molde borte i den siste.

Men også for Starts toppscorer Matthías Vilhjálmsson blir de to neste viktige.

– Det er vanskelige motstandere som alle andre i ligaen. Vi gleder oss til kampen mot Rosenborg, der vi kan være med å avgjøre om de får gull eller ikke, sier Vilhjálmsson.

– De er nødt til å ha poeng, så vi vil forsøke å straffe dem, sier islendingen, som scoret sitt 11. seriemål mot Sarpsborg i helgen.

Han håper på flere, blant annet mot Rosenborg og Strømsgodset.

– Selvsagt. Det føles det godt å score mål. Jeg er i en fin scoringsform, sier han.

Gjenstående kamper:

START

ROSENBORG

STRØMSGODSET

Rosenborg (H)

Start (B)

Aalesund (B)

Strømsgodset (B)

Molde (B)

Start (H)

Lillestrøm (H)

Viking (H)

Tromsø (B)

Molde (B)

Lillestrøm (B)

Haugesund (H)