Start har grønnest gress

Gresset på Sør Arena er grønnere enn noen gang. Takket være egen oppskrift.

Geir Lie

Geir Lie jobber med gresset på Sør Arena ti timer om dagen.

Foto: Ane Lindahl / NRK

Gressmatta på Sør Arena blir skrytt opp i skyene. Og underlaget for fotballen er grønnere enn noen gang.

Mange arenaer i Norge har fått mye ris for dårlig gress, men på Sør Arena er det masse ros å hente for dem som har ansvaret for gressmatta.


10 timer hver dag

Banemester Geir Lie bruker opptil 10 timer på gressmatta hver dag, og han sier de har noen grep som ikke andre baner har:

– Vi har nok slitt vi også, men nå begynner vi å få det til, og det er mye takket være noen spesielle kunstige grep som vi har benyttet oss av, sier Geir Lie. – Blant dem er blant annet tildekking av gressmatta.

– Men se på det gresset her, det er jo så ekstremt jevnt og grønt. Har du noe som du tilsetter matta for å få det resultatet du vil?

Gressmatta Sør Arena

Gressmatta på Sør Arena er så grønn at den vekker oppsikt.

Foto: Ane Lindahl / NRK

Lyn og torden

– Det som har vært avgjørende har vært at vi klipper gresset lavt, og vi klipper ofte. I det siste har vi klippet nesten hver dag, og det har gjort at vi får det fine resultatet. Det gror bare en halv til en centimeter mellom hver gang vi klipper. Vi må klippe lite og ofte.

– Er det ikke slik at lyn og torden også skal ha noe av æren?

– Jo, det er noen teorier på at det blir ekstra stort nitrogeninnhold i lufta i tordenvær, og at det skal hjelpe på gresskvaliteten, sier Geir Lie.