NRK Meny
Normal

Start gir ut billigere billetter til de med rett dialekt

Start går nye veier for å trekke til seg tilskuere utenfor Kristiansand. Har du rett dialekt kan du få rabatt på søndagens kamp.

Start går nye veier for å trekke til seg tilskuere utenfor Kristiansand. Til søndagens kamp mot Alta får alle venndøler rabatt og egne seter. Og ja, det blir dialektsjekk i døra.

SE VIDEO: Start vil gjerne ha mange tilskuere når laget søndag møter Alta. Derfor har de laget et spesialtilbud til tilskuere fra nabobygda Vennesla.

I nabobygda til Kristiansand, Vennesla, henger det gule plakater på hvert et gatehjørne.

På Vennesla-dialekt forteller plakaten at alle i bygda er invitert til søndagens kamp mot Alta, og de loves blant annet «harli gaoe prise» (les: veldig gode priser).

– Kampanjen er morsom og intensjonen er å få flest mulig folk på stadion. Det er ferietid og vi vil med dette invitere venndølene med en god ramme rundt kampen, og til en billig penge, sier billettansvarlig i Start, Olav Lindebø.

Får eget felt på tribunen

Start har også satt av et eget felt for venndøler på tribunen på Sør Arena, eller som de sier på plakaten «Dykken fær et heil felt for dykke sjøl».

Olav Lindebø

Billettansvarlig i Start, Olav Lindebø, på feltet på tribunen som er reservert til ekte venndøler.

Foto: Øivind Eskedal / NRK
Kamilla Aabel

Venndøl Kamilla Aabel synes tilbudet om egne venndøl-seter er fristende.

Foto: Øivind Eskedal / NRK
Start inviterer Vennesla

På alle gatehjørner i Vennesla henger det invitasjon til Start-Alta.

Foto: Øivind Eskedal / NRK

Totalt har Start satt av 600 samlede Vennesla-seter til 100 kroner stykket. Men for å få rabatt må du møte i en egen inngang og bevise for vaktene at du har rett dialekt. Det blir nemlig «dialektsjekk mæ innganga».

– Du må bare børste fram de fineste Vennesla-utrykkene dine og si dem til vaktene før du kommer inn på feltet til Vennesla-folket.

– Det er mange venndøler og ser på Start også til vanlig, så mange er vant med å ta den reisa, men nå håper vi de tar med seg både to og tre naboer denne ganga, sier Lindebø.

– Bra initiativ

Og budskapet har nådd Vennesla. På alle gatehjørnene i sentrum henger det invitasjoner, selvfølgelig på dialekt.

– Jeg synes det er et veldig bra initiativ. Det er fristende og jeg går gjerne ned der, sier Kamilla Aabel.

– Det må være veldig greit å samle dem der nede, så har du alle venndølene samlet, sier Gunnar Grosås.

– Får ikke orgasme

Oddleiv Moe har dekket Start som journalist i mange år. Nå er han pensjonist, men fra Vennesla følger fortsatt med på klubben.

Oddleiv Moe

Oddleiv Moe mener ikke det pirrer så voldsomt å se «storebror» møte Alta for en 100-lapp.

Foto: Øivind Eskedal / NRK

– Venndøler er glad i Start, for Start er jo storebror og de identifiserer seg med Start. Det er landsdelens stolthet.

– Men vi får jo ikke akkurat orgasme at vi kan se Start spille mot Alta for en 100-lapp. Det pirrer ikke noe sånn voldsomt. Alta – jeg tenker mest på laks enn på fotball, men «me kjæme nedøve», sier Moe.

Lapp med hjemmefra

Og hvis du er i nærheten og skulle ønske å snike deg inn til venndøl-pris på søndag, så får du noen dialektråd med på veien ved å klikke på videoen i toppen av denne saken.

Og dersom du er fra Vennesla, men uten gjenkjenbar dialekt, så skriver ikstart.no at du kan bevise ditt bosted ved å medbringe legitimasjon som viser bostedadresse - eller ha med deg melding hjemmefra.