Start fosser videre

Start slo Bærum 4–0 hjemme på Sør-Arena søndag kveld. Dermed holder de seg på toppen av tabellen i 1. divisjon med god margin.

Mjelde

Start-trener Mons Ivar Mjelde har all grunn til å smile.(Arkiv).

Før kampen sa både trener Mons Ivar Mjelde og kaptein Glenn Andersen at det farligste de kunne gjøre var å undervurdere motstanderen.

Start - Bærum

Start vant enkelt 2–0 mot Bærum søndag kveld. De leder fortsatt 1. divisjon med fire poeng.

Glenn Andersen

Glenn Andersen er midtstopper, men scoret likevel sitt sjette mål for sesongen. (Arkiv).

Det gjorde de definitivt ikke søndag kveld foran 4403 tilskuere på Sør Arena.

Rett i angrep

Start begynte best, og allerede etter fire minutter hadde de sin første store sjanse.

Ernest Asante løp fra alt og alle på høyresiden, og fant Espen Hoff da han slo ballen utover. En Bærum-forsvarer klarte å blokkere forsøket.

Og etter et kvarter sørget Bærum-keeperen for at det fortsatt stod 0-0, etter en fantastisk redning på Espen Børufsens skudd fra 10 meter.

Og etter 22 minutter lyktes hjemmelaget. Børufsen ble spilt gjennom på venstresiden, og han fant 1. divisjons toppscorer Matthias Vilhjalmsson. Han satte sin 13. ball i mål denne sesongen.

– Målet er å spille bra i alle kamper. Men hvor mange mål jeg planlegger å score i år, holder jeg for meg selv, sa islendingen etter kampen.

2–0 kom fem minutter før pause. Espen Hoff driblet seg forbi det som var av forsvarere og doblet ledelsen, som holdt til pause.

Fortsatte i 2. omgang

Glenn Andersen ville ikke være noe dårligere enn de to spissene

Etter 52 minutter økte midtstopperen og kapteinen ledelsen til 3-0, da han fikk en retur i beina. Den smalt han opp i vinkelen, hans sjette mål for sesongen.

12 minutter senere kom 4-0, etter en perle fra Solomon Owello. Etter flott samarbeid med Asante skjøt Owello fra rundt 16 meter inn i lengste kryss. En perle av en scoring.

Det ble kampens siste scoring. Start vant overbevisende 4–0.

– Vi kjører kampen, og dette er som fortjent, sa trener Mons Ivar Mjelde om kampen.

Start leder serien med tre poeng på Sarpsborg og åtte poeng foran Mjøndalen og Sandefjord.

Også neste søndag har de hjemmekamp på Sør Arena. Da møter de Tromsdalen som kjemper for å overleve.

Lett å få flyskrekk av dette - men det finnes råd 00:41