NRK Meny
Normal

Start feirer 110 år

Når Start feirer sin 110-årsdag lørdag, må fødselsdagsgjestene bare krysse fingrene for at bursdagsbarnet kommer seg bort fra nedrykksplass i løpet av selskapet.

Mediesjef Roy Emanuelsen.

VIDEO: Se intervju med mediesjef Roy Emanuelsen, som var på radio fredag morgen for å fortelle om feiringen.

Lørdag møter Start Lillestrøm på Sør Arena. Da er Start avhengig av tre poeng. For samtidig som klubben feirer jubileum, biter den negler sportslig sett.

Start ligger nest sist på tabellen etter 23 spilte serierunder, og har tapt de åtte siste eliteseriekampene. Det tangerer klubbrekorden i antall strake eliteserietap for jubilanten.

Taper laget mot Lillestrøm vil Start altså sette en trist rekord på bursdagen.

– Da vi ba forbundet om å få denne kampen på vår fødselsdag, hadde vi trodd situasjonen skulle være noe annerledes, innrømmer mediesjef Roy Emanuelsen.

– Men nå må vi ta utfordringa og klemme til. Heldigvis har vi mange som følger oss i tykt og tynt.

SE VIDEO FRA 2005: Start feirer 100-årsjubileum.

Glad klubben fortsatt finnes

19. september 1905 foreslo Daniel Pedersen fra Ny-Hellesund navnet Start på et stiftelsesmøte i Turnhallen, da flere gutteklubber slo seg sammen til en klubb.

Emanuelsen sier han er glad for at klubben kan feire seg selv, tross dårlige sportslige resultater i det siste.

– Vi har hatt mange økonomiske utfordringer som har truet klubbens eksistens, så vi er glad for at vi i alle fall har en klubb.

Lørdag rigges det til god gammeldags bursdagsfest på Karstens plass, med Start-musikk, bursdagskaker, masse aktiviteter og gamle Start-gjester før kampen.

I tillegg til spillerne som skal på banen mot Lillestrøm, har Start planer om å ha med seg flere gamle spillere lørdag, som representanter for hvert tiår siden 1940-tallet.

  • Jesper Mathisen skal representere 2010-tallet
  • Marius Johnsen 2000-tallet
  • Klaus Eftevåg 1990-tallet
  • Roald Rørheim 1980-tallet
  • Trond Pedersen 1970-tallet
  • Harald Båsland 1960-tallet
  • Egil Gundersen 1950-tallet
  • Karsten Johannessen 1940-tallet