Start-fans fra Akershus: 76 mil for 2x45 minutter

Samboerparet Sigmund Nygaard og Trine Løvaas sitter i bil i nærmere 5 timer og legger nesten 76 mil bak seg når det er Start-kamp på Sør Arena. Ingen av dem har noen tilknytning til Sørlandet.

Startfans fra Akershus

LANGVEISFRA: Trine Løvaas og Sigmund Nygaard reiste 76 mil for å se Start spille mot Haugesund.

Foto: Håkon Løtveit / NRK

Det var Trine Løvaas som først fant ut at Start var laget hun skulle heie på, uten helt å vite hvorfor.

– Det ble bare sånn. Jeg har holdt med Start siden jeg var et lite barn, sier Trine.

Samboeren, Sigmund, har også blitt hekta og er alltid med på kamp.

– Folk syntes jo det er litt rart. Det hadde vært mer naturlig om vi hadde holdt med Lillestrøm eller Vålerenga, sånn geografisk, også ble det Start, sier Sigmund.

Barna ble hjemme

Denne gang ble barna hjemme. Mer og mindre frivillig. De har en datter på 18 år og en sønn på 15. Datteren er nok litt lei av å bli dratt med på kamp, men sønnen er visstnok en ihuga Start-fan, han også.

Men denne gang er han hjemme i Nannestad og spiller juniorfotball.

– Vi har pleid å ha med barna. Noen ganger har vi med campingvogn og gjør det til en lengre tur, da helst i ferier, sier Sigmund, som selv har tatt seg fri på mandag, fordi han kommer så seint hjem.

Ser NRK Sørlandet i opptak

I utgangspunktet er det ingenting som knytter dem til Sørlandet, annet enn Start. De har kjøpt drakter, skjerf og start-merchandise til å henge opp i bilen, men bilskilt fra Sørlandet har de ikke, ennå.

– Den bilen vi har nå skal selges, den nye bilen skal ha P-skilt, altså skilt fra Kristiansand, sier Sigmund.

Samboeren, Trine, er hekta på sørlandske nyheter. Hver dag ser hun NRK Sørlandet i opptak fra dagen før, og hun abonnerer ikke på lokalavisen Romerikes Blad, men Fædrelandsvennen.

Søndag fulgte samboerparet Start-Haugesund. Etter første omgang lå Start under 0-1, likevel var de fornøyd med turen. De bedyrer at de ikke er noen medgangssupportere og forteller at de aldri har fulgt laget tettere, enn da det var i 1. divisjon.

– Da var det jo en rekke kamper nærmere Nannestad, sier Sigmund.

Før kampstart hadde han tippet 3–1 til Start og neimen fikk han ikke rett i det.

– Jeg skulle satsa penger, vet du, sier Sigmund og ler.


Vil flytte hit

Nå vurderer samboerparet å flytte nedover for godt.

– Vi liker oss veldig godt her. Vi la faktisk inn ett bud på et hus i Birkenes for et par år siden. Vi er hele tiden åpne for å flytte hit.

– Det er så bra mennesker her og det blir ikke minst kortere reisevei for å følge Start, sier Sigmund. Nå er de klare for 38 mil, 5 timer, men akk så god stemning, når de har en seier i bagasjen.

Lang reise

LANG HJEMREISE: Samboerparet Sigmund Nygaard og Trine Løvaas får en lang vei hjem til Akershus etter å ha sett Start spille i Kristiansand.

Foto: Håkon Løtveit / NRK