Start holdt i 80 minutter

Start tok imot Brann hjemme i Kristiansand. Start tok ledelsen etter 33 minutter, og holdt den nesten til slutt. Kampen endte 1–1 etter selvmål.

Espen Hoff scoret mot Brann

Starts Espen Hoff knallet til fra omtrent 18 meter og sikret 1–0 etter 33 minutter

Start tok imot Brann søndag på Sparebanken Sør Arena søndag, med avspark klokken 19.

Start gikk hardt ut i angrep med en gang. Gudmundur Kristjansson prøvde seg på en heading mot mål.

Les hele kampreferatet:

Knallet til fra 18 meter

Kristoffer Knudsen Larsen fintet seg gjennom en gul klynge og skjøt fra 16–17 meter. Keeper Håkon Opdal slår ballen vekk.

Neste store målsjanse har Starts Zlatko Tripic, som skyter fra rundt 30 meter.

Se bildene fra kampen ( artikkelen fortsetter under).

Etter 18 minutter får Branns Daniel Mojsov gult kort for å dytte Espen Hoff. Tre minutter senere er det frispark til Brann.

– Start har hatt noen helt vanvittige sjanser, roper kommentator Kjetil Grinderud på NRK P1 noen minutter senere.

Etter 33 minutter gir det uttelling. Espen Hoff scoret fra 18 meter med et knalltreff etter at en Brann-klarering kommer rett i beina på han.

– Tripic har herjet på venstresiden gjennom kampen, sa Grinderud da det var fire minutter igjen av første omgang.

God stemning

Andre omgang åpnet med stort tempo og ifølge kommentator Grinderud skikkelig Hawaii-fotball.

Etter 47 minutter kommer Branns største målsjanse.

Barmen hælklakker gjennom til Skaanes inne i boksen, som legger den tilbake til Barmen. Han kan sette ballen i mål fra 10 meter, men treffer ikke godt nok, og Start klarer å blokkere.

– Brann famler og har tydeligvis ikke fått satt spillemønsteret til trener Rikard Nordling, sier kommentatoren på radio.

Kjetil Grinderud

Start-trener Mons Ivar Mjelde fekter ved sidelinjen og jager spillerne høyere opp på banen.

Utligner med selvmål

Etter 80 minutter blir det 1–1.

Skaanes er alene gjennom, etter pasning fra Barmen. Markus Berger løper ved et uhell borti ballen, så den triller i eget mål!

– Det er ikke ufortjent. Brann har hatt føringen, sier Grinderud.

Det ble lagt til tre minutter spilletid.

Kampen endte altså 1–1.

Det var sjeldent god stemning på Sparebanken Sør Amfi, der det var gjort et grep for å få mange eldre til å komme på kamp. Som en del av dette stilte Bjøro Håland opp godt humør.

Hør intervju – Bjøro tippet 2–1 før avspark

Bjøro Håland før Start Brann

Countryartisten Bjøro Håland gledet seg til kampen. Han sang Start-hymnen før avspark og underholdt i pausen.