NRK Meny
Normal

Utvist av landet - tatt på nytt med smuglervarer

Under en rutinekontroll mandag kveld avdekket politiet betydelige mengder smuglervarer i et kjøretøy som ble stanset på Rykene i Arendal.

Laster kart, vennligst vent...

Kjøretøyet ble stanset i området ved Rykene i Arendal kommune.

Politiadvokat Unni Guldberg opplyser til NRK.no at politiet har gjort beslag av store mengder alkohol og tobakksvarer.

– Det er nok unndratt tollavgift for i overkant av 200.000 kroner, sier Guldberg.

Politiet opplyser at de tre mennene kom kjørende i hver sin bil. Men beslaget av alkohol og tobakksvarer ble gjort i ett av de tre kjøretøyene.

– Jeg kan bekrefte at tre personer ble stanset i Rykene-området mandag kveld. De er siktet for smugling av alkohol og sigaretter, opplyser etterforskningsleder Rune Boye til NRK.no.

Politiet er svært sparsomme med opplysninger i saken. Ifølge Boye er det en betydelig sak de står overfor som krever mange etterforskningsskritt.

– Det er mye å jobbe med

– Det er snakk om en forholdsvis stor sak og det er mye å jobbe med. Det er for tidlig å si om det kan være flere personer involvert i smuglersaken, sier Boye.

Han vil ikke gå inn på om siktelsen er ulik for de tre polske statsborgerne. En av mennene har oppgitt en bostedsadresse på Sørlandet. Politiet jobber nå med å kartlegge sikker identitet på de tre.

Rutinekontroll

Det er uavklart om de andre mennene var på gjennomreise eller om de har midlertidig opphold i landet.

Aust-Agder tingrett

To av mennene ble onsdag framstillt for varetektsfengsling i Aust-Agder tingrett. Politiet ba om fire ukers varetekt hvorav to må sones i full isolasjon.

Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX

Mennene ble stanset under en rutinekontroll mandag ved 21-tiden. Ifølge Guldberg stanset politiet en rekke biler, men valgte å holde igjen de tre polakkene.

Tidligere utvist av landet

Forsvarer Ole Devold opplyser til NRK.no at hans klient ble utvist av landet i forbindelse med en smuglersak for noen måneder siden. Han fikk da forbud mot å komme tilbake til riket innen to år. Han er nå siktet for både smugling og for å ha brutt utvisningsvedtaket.

– Min klient erkjenner skyld for medvirkning til å ha ført inn et større parti med alkohol og tobakk samt brudd på utvisningsvedtaket. Han ønsker å gjøre opp for seg og har derfor samtykket til varetektsfengsling i fire uker, sier Devold.

Advokat Odd Holck-Steen representerer den andre polakken som ble framstilt for varetektsfengsling onsdag. Forsvareren sier hans klient ikke erkjenner straffskyld.