Hopp til innhold

Stakk av etter å ha krasjet i semitrailer på E18

Bjørn Røst Kjørmo var bare sekunder fra å bli vitne til en dødsulykke da en bil kom sidelengs på E18 og traff semitraileren hans ved Moland i Aust-Agder

Se videoen som viser hvordan en bil på E18 får breisladd og treffer semitraileren til

Se videoen som viser hvordan en bil på E18 får breisladd og treffer semitraileren til

– Jeg er vitne til mye villmannskjøring i trafikken. Mange sjåfører tar store sjanser uten å tenke på konsekvensen av det de gjør, sier yrkessjåføren til NRK.no.

Mandag kveld nøyaktig klokken 23.47 var Røst Kjørmo på vei fra Oslo til Stavanger med fersk kylling. Det var lite trafikk på veien, kun noen kolleger som var ute i samme ærend.

Like ved Moland smalt det. Alt gikk svært fort. Det var nesten ikke mulig å registrere hva som skjedde, men den erfarne sjåføren har montert et kamera i fronten på kjøretøyet.

Trailer Moland

Slik så hjulene ut på semitraileren til Bjørn Røst Kjørmo etter ulykken.

Foto: Bjørn Røst Kjørmo

Stor fart

Videoen viser en personbil som kommer seilende sidelengs i en høyresving. Bilens bakpart treffer semitraileren til 32-åringen fra Sandnes.

– Bilen kom i rimelig stor fart. Jeg så at sjåføren ikke hadde kontroll på kjøretøyet. Bilen gikk heldigvis klar i fronten, men bakenden smalt inn i bakdekkene på semitraileren. Det kom et kraftig smell da to av dekkene sprakk, sier Røst Kjørmo.

– Det var egentlig det største sjokket. At vedkommende bare stakk fra stedet uten å ta kontakt.

Bjørn Røst Kjørmo, yrkessjåfør

32-åringen bremset kraftig opp og stanset kjøretøyet. Men til sin store overraskelse kunne Røst Kjørmo se i speilet at den andre sjåføren hadde stukket fra stedet.

– Det var egentlig det største sjokket. At vedkommende bare stakk fra stedet uten å ta kontakt, sier Sandnes-mannen.

Sjåføren pågrepet

Yrkessjåføren ringte umiddelbart til politiet som tilfeldigvis hadde en patrulje i nærheten. Politiet anholdt først en person som viste seg å ikke være den rette sjåføren. Tirsdag fikk imidlertid Røst Kjørmo høre at politiet i Tvedestrand hadde funnet ulykkesbilen.

Etter hendelsen tok han kontakt med transportsjefen i Stavanger som fikk sendt servicefolk for å skifte hjul på semitraileren. Først etter nesten fire timer kunne han kjøre mot Stavanger igjen.

– Nær dødsulykke

I ettertid har 32-åringen tenkt mye på det som skjedde. Han er rimelig sikker på at han hadde stått overfor en dødsulykke hvis han bare hadde kommet sekunder senere.

Trailderdekk

Flere av boltene på hjulet ble skadet i det kraftige sammenstøtet.

Foto: Bjørn Røst Kjørmo

– Dette handler om små marginer. Hadde jeg kommet bare litt senere så bilen hadde truffet fronten. Da hadde trolig sjåføren omkommet, sier 32-åringen.

– På videoen kan man se at lyktene på bilen ikke lyser framover slik de skal gjøre og at bilen får full sladd. Det kan tyde på at sjåføren var ute for å leke seg på den våte veibanen. Han skal være glad for at han ikke møtte på en moped eller motorsykkel. Da hadde saken fått et tragisk utfall, sier Røst Kjørmo.

Som yrkessjåfør opplever han fra tid til annen villmannskjøring på E18. Han synes derfor det er svært viktig å sette søkelys på trafikksikkerhet.

– Det er et stressmoment som yrkessjåfør å tenke på at man kan ta livet av folk uforskyldt. Derfor oppleves slike hendelser ekstra problematisk, sier han.

Deler passet til ulykkesbilen

Politistasjonssjef i Risør, Odd Holum, forteller til NRK at patruljen i Tvedestrand fant ulykkesbilen tidlig tirsdag morgen.

Odd Holum

Politistasjonssjef i Risør, Odd Holum.

Foto: Espen Bierud / NRK

– De så en bil som hadde skader som var forenelige med ulykken. Dessuten var det deler fra ulykkesstedet som passet til bilen, sier Holum.

Eieren fortalte politiet at bilen var lånt bort. Politiet pågrep en 29-åring senere. Arendalsmannen erkjente da å ha kjørt bilen og stukket fra stedet.

– Vedkommende er godt kjent av politiet fra tidligere og har vært innblandet i en rekke straffbare forhold, sier Holum.

Det er ikke mistanke om kjøring i ruspåvirket tilstand.

null
Spiller nå
Mistenkt for tyveri 01:28
Neste

Økonomistatus

Strømpris i dag

Inkludert avgifter

Billigst kl. 05 1 kr
Dyrest kl. 14 1,1 kr

Strømkostnader nå

  • Steke pizza 0,4 kr 25 min.
  • Dusje 4,4 kr 10 min. / 100 liter vann
  • Vaske klær 0,5 kr En vask
  • Varmeovn 1,1 kr 1000w, en time

Styringsrenta i prosent

Høyere styringsrente betyr økte utgifter dersom en har boliglån

Økte matpriser

Hvor mye matprisene har økt det siste året, sammenlighet med lønnsutvikling

  • Matvarer Jun 2023 – jun 2024
    + 4,9 %
  • Lønnsutvikling Anslag for 2024
    + 5,2 %