Sprøyter med 100 kilo kjemikalier - frykter likevel steinhard gressmatte

100 kilo kjemikalier mot frost sprøytes på Levermyr stadion. Likevel frykter kommunen og spillere en steinhard gressmatte når den viktige kvalifiseringskampen spilles onsdag klokken 12.

Frossen matte klargjøres til kamp.

NETT-TV: 100 kilo Calsium-magnesium-acetat sprøytes på gressmatta i håp om at den skal bli mykere.

– Det er hardt nå. Jeg håper det blir mykere ute på matta i morgen. Hvis ikke det ikke blir bedre enn dette blir det vanskelig å stoppe og å vende. Hvis man faller vil det gjøre fryktelig vondt, sier Jerv-spiller Eirik Haugstad.

Eirik Haugstad

Eirik Haugstad frykter det blir hardt å falle under kampen på onsdag.

Foto: Hans Erik Weiby / NRK

Skal motvirke frost

Onsdag tar Jerv imot Stabæk på Levermyr i den første av to kvalifiseringskamper til eliteserien.

Haugstad og lagkameratene er klare til å ta imot Stabæl på Levermyr i den første av to kvalifiseringskamper til eliteserien.

Men Haugstad frykter at banen ikke blir myk nok for finslepne finter, til tross for at 100 kilo kjemikalier sprøytes utover Levermyr stadion tirsdag ettermiddag.

Stoffet heter Calsium-magnesium-acetat. Et stoff som gresset tåler det og som skal motvirke frost.

Seniorforsker Trygve Aamlid fra NIBIO Landvik sier stoffet har vart brukt til å tine opp fotballbaner før. Men på Levermyr nå er det sannsynligvis for mye tele i jorda til at de klarer å få banen tint.

– Er vi heldige får vi tint de øverste to centimeterne til kampen i morgen klokken tolv. Vi har hatt litt problemer med dysene i sprøytene, så vi får ikke sprøytet ut så mye som ønsker, sier Aamlid.

Levermyr sprøytes klar til kamp

Levermyr sprøytes klar til kamp. 100 kilo Calsium-magnesium-acetat spres utover gressmatta.

Foto: Hans Erik Weiby / NRK

– Naturstridig

Etter første runde med sprøyting kan han så vidt merke at toppen av matta er blitt litt mykere.

– Heldigvis er det ikke meldt frost i natt. Men vi tar på duk i håp om at det skal tine banen litt ekstra. Etter det jeg har forstått så skal det spilles kamp her uansett, sier Aamlid.

Trygve Aamlid

Trygve Aamlid fra NIBIO Landvik gjør det han kan for å hjelpe Grimstad og Jerv med gressmatta.

Foto: Hans Erik Weiby / NRK

Han legger til at det er litt naturstridig å spille fotballkamp på naturgress i Grimstad etter første søndag i advent, men lover å bidra med sitt, slik at kommunen kan tilby en best mulig gressmatte foran kampen torsdag.

Optimist tror på folkefest

Styreleder i Jerv Per Gunnar Topland er som vanlig optimist foran en hjemmekamp, til tross for at han innser at baneforholdene ikke blir optimale.

– Det blir i alle fall mykere enn det er i dag. Jeg merker allerede en forbedring. Så i morgen blir det så godt som det kan bli. kamp blir det uansett, sier Topland.

Han tror på folkefest og fulle tribuner når kampen blåses i gang onsdag klokken 12.

– Rammene rundt kampen blir kjempeflotte. Vi forventer blant annet rundt 1000 skolebarn. Noen skal gå i tog opp til Levermyr. Dette gleder vi oss til, sier styrelederen.

Elever fra Jappa barneskole, Holviga ungdomsskole, Landvik skole og Frivoll skole har meldt sin ankomst. Billetten koster ingenting for skoleelevene.