NRK Meny
Normal

Sprengkulde satte stopp

Kulde førte til at Hovden skisenter måtte stenge stolheisene.

Stolheis
Foto: Sundsdal, Svein / NRK

Anne Grimestad

Anne Grimestad (arkivfoto)

Foto: Jan Inge Thomassen / NRK

I går ble det målt 26 minusgrader i bakken, og da er det for kaldt å sitte i stolheis, ifølge markedsansvarlig Anne Grimestad på skisenteret.

– Det skal være sikkert å transportere gjestene til toppen - og da nytter det ikke med 26 minus pluss den effektive kulda du får med farta. Å sitte stille fem - seks minutter i heisen da - er ikke videre behagelig, sier Grimestad.

Det er foreløpig ikke avklart om stolheisene går i dag. Hvis ikke gradestokken kryper oppover fra de 28 kuldegradene som ble målt tidlig i morges - så blir heisen stående ubrukt også i dag.

Skitrekkene går som normalt tross lave temperaturer.

God sesongstart

Flere alpinanlegg på Sørlandet har åpnet sesongen uvanlig tidlig i år på grunn av gode snøforhold. Selv Tveit skisenter i Kristiansand har hatt gode forhold.

Leder av skisporten i Tveit Idrettslag, Anders Hodne, sier anlegget har hatt mange hundre besøkende i løpet av juleferien.

– Vi kom i gang cirka en måned tidligere enn normalt - og masse snø har gjort at vi har fått utnyttet romjula maksimalt, sier han.

Men noen unntak er det. Verken Krågeland Alpinsenter eller Knaben Ski- og Aktivitetssenter i Kvinesdal har åpnet.

- Vi har 40 - 50 cm snø, men den er så løs og det har blåst kuling hele tida. Det er veldig dårlig - så vi kan ikke åpne ennå i alle fall, sier driftsleder Bertel Eie på Knaben.

snowboard

Fart og bevegelse kan sikre at ikke timene i skibakken blir iskalde.

Foto: Jan Inge Thomassen / NRK