NRK Meny
Normal

Sprayet pepperspray i skolebuss: – Kunne blitt en katastrofe

En passasjer sprayet om seg med pepperspray i en skolebuss som kjørte i 80 kilometer i timen på E39 i Flekkefjord med tjuefem elever.

Ifølge politiet er ikke pepperspray farlig, selv om den er ubehagelig og gir kvelningsfornemmelser i opptil et par dager.

NETT-TV: Bussdrama i Flekkefjord da mann sprayet pepperspray inne i bussen midt i en tunnel.

Kjell Ståle Hamar

Bussjåfør Kjell Ståle Hamar.

Foto: Lars Eie/NRK

Bussjåføren evakuerte alle passasjerene i går etter at det ble sluppet ut gass fra en peppersprayboks om bord midt inne i en tunnel på E39.

Det var avisen Agder som først omtalte saken.

Hørte freselyd

– Det var en som åpnet en boks midt i Skjeggestadtunnelen. Jeg hørte en freselyd fra boksen, og hørte folk begynne å hoste mens vi var i tunnelen, sier bussjåfør Kjell Ståle Hamar.

Sjåføren forsøkte å få overblikk over situasjonen, og valgte å stanse bussen og evakuere de 25 passasjerene. Det er han glad for i dag, når han ser tilbake på den skremmende episoden.

– Det kan bli farlige situasjoner når det skjer slikt i 80 kilometer i timen, sier Hamar.

Kvelningsfornemmelser

Nettbuss har anmeldt saken, og politiet i Flekkefjord etterforsker saken. En mann i trettiårene har erkjent han hadde en boks med pepperspray om bord i bussen.

– Dette var en buss med mange ungdommer i og barn helt ned i sjuårsalderen. Bussen kjørte på en hovedvei i høy fart. Resultatet kunne blitt katastrofalt, sier lensmann Asbjørn Skåland i Flekkefjord.

Ifølge politiet er ikke pepperspray farlig, selv om den er ubehagelig og gir kvelningsfornemmelser i opptil et par dager.

Buss i Flekkefjord

Det var i denne bussen dramatikken utspant seg.

Foto: Lars Eie/NRK