NRK Meny
Normal

Spleiselag skal gi fast Hove-scene

Politikerne i Arendal mener det er en god ide å etablere en fast amfiscene på Hove, og vil betale en tredel av utgiftene.

Hovefestivalen 2008

Ny helårsscene vil bli like stor som den som er brukt de seneste årene på Hovefestivalen.

Foto: Schrøder, Tor Erik / SCANPIX

Prislappen på scenen er 1,8 millioner kroner.

Spleiselaget innebærer at Hovefestivalen, kommunen og Aust-Agder fylket betaler 600.000 kroner hver. Torsdag sa kommunen ja til å bidra, og i neste uke skal fylkespolitikerne ta stilling til saken. Fylkesrådmannen anbefaler politikerne å bevilge pengene.

Arkitektkonkurranse

Bemedicte Nilsen

Benedicte Nilsen drømmer om store arrangementer på en ny helårsscene på Hove

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Nå fraktes en scene fra England til Hove før hver festival, forteller daglig leder i Hovefestivalen, Benedicte Nilsen.

– Hver sommer blir scenen fraktet over fra England, og blir bygget opp fra bunnen av hvert eneste år. Dette er ingen liten scene – og det er mye lyd, lys og store konstruksjoner.

En fast scene åpner for arrangementer hele året, og det planlegges åpning med en julekonsert i desember i år. På det aktuelle konsertområdet er det plass til 10.000 publikummere.

En ny fast scene blir lik i størrelse som den som hittil har vært brukt, men selve utformingen kan det bli konkurranse om.

– Vi ønsker å ha en arkitektkonkurranse i hele Norge hvor det beste bidraget vinner. Da vil det være noen i England som er spesialister på å lage scener som vil komme å lage helårsscenen på Hove, sier Nilsen.'

Drømmer om magiske vinterkonserter

Alle skal kunne slippe til på Hovescenen.

– Her kan vi ha magiske vinterkonserter og fantastiske sommerkonserter og vi kan ha kristne konserter. Det er campingmuligheter på Hove og stor infrastruktur i forhold til å leie hytter og strøm. Alt ligger til rette for å kunne gjøre utrolig mange ting ute på Hove, sier Nilsen.

I formannskapet skrøt flere av politikerne av prosjektet, og i spissen ordfører Einar Halvorsen.

– Dette er et meget godt prosjekt, som jeg er glad formannskapet støtter.