Spilte som 14-åringer i forsvar

Vipers-jentene gikk knallhardt ut, akkurat slik de har trent på. Men andre omgang var en gedigen nedtur, mener trener Gunnar Pettersen. Vipers vant med 13 mål.

Gunnar Pettersen

– Dette var på nivå med jenter 14, som ikke har lært seg forsvar, sier Gunnar Pettersen (arkivfoto) etter kveldens kamp mot Sola.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

Susann Iren Hall scoret kampens og Vipers siste mål. Sluttresultatet på bortebane mot Sola ble 26–39.

Etter knappe fem minutter ledet Vipers med fem mål – det siste ved Mona Bruskeland.

Sola var ikke i nærheten av å få ballen i mål. Det skjedde først etter 10 minutter, da Malin Holta scoret på straffe. Stillingen var 1–7.

Fantastisk første omgang

– Det var en fantastisk første omgang, sier trener Gunnar Pettersen og viser til at det stod 9–22 til pause.

Vipers ladet opp til sesongen med treningsleir i Danmark. Det viktigste der var å spille mot litt dårligere lag, som de i forrige sesong hadde problemer med å slå. De tok for lett på det som normalt skulle være en sikker seier.

– Det er to stikkord. Vi skal være konsentrerte og spille med trykk. Når vi klarer det er vi best. Det klarte vi til gagns i de første 30 minuttene, sier trener Pettersen til NRK.no.

Gremmes av andre omgang

Selv om seriestarten har vært bra, er Pettersen opptatt av at laget er sårbart i enkelte posisjoner. Han mener noe av dette viste seg i andre omgang.

Vipers slapp inn ni mål i første og 17 i andre omgang.

– Vi spilte et forsvar som så ut som et piker 14-lag, som ennå ikke har begynt å organisere forsvarsspillet.

– Det er det dårligste jeg har opplevd i Vipers på 14 måneder, så det skal det ryddes opp i, sier Pettersen med trykk på skal.

– Hvordan reagerer du når du ser slikt?

– Da gremmes jeg. Det går på min stolthet, sier han og ler.

Tøffere kamper

Etter tre strake seiere topper Vipers eliteserietabellen.

Førstkommende onsdag kommer fjorårets sølvvinner Glassverket på besøk i Aquarama i Kristiansand. Den neste kampen etter det er mot Larvik – altså to topplag i vente.

– Da møter vi spillere med helt andre kvaliteter enn i de første kampene. Nivåmessig er det mange hakk opp, sier Pettersen og minner om at begge lag har flere spillere på landslaget.